Capello Rusya'da Kalıyor - Son Dakika
Spor

Capello Rusya'da Kalıyor

Capello Rusya\'da Kalıyor

Rusya Futbol Federasyonu, kendilerini Dünya Kupası’na taşıyan İtalyan teknik adamla sözleşme uzatma konusunda anlaşmak üzere olduklarını açıkladı.

16.11.2013 15:30

Fabio Capello'nun Rusya ile sözleşmesi, ülkenin ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası sonuna kadar uzatılıyor.

Rus Spor Bakanı Vitali Mutko, Rusya Futbol Feerasyonu ile Fabio Capello arasında prensip anlaşmasına varıldığını a.ıkladı. Geçen Temmuz'da Dick Advocaat'ın yerine iki yıllık sözleşme imzalanan İtalyan teknik adamın avukatı ve en küçük oğlu Pier Filippo Capello'nun Perşembe günü detayları görüşmek için Moskova'da olması bekleniyor.

Vitali Mutko, imza için kesin bir tarih koymadıklarını ancak şimdilik düşüncelerinin 6 Aralık'ta yapılacak Dünya Kupası gruplarının kura çekiminin ardından sözleşmeyi imzalamak niyetinde olduklarını açıkladı.

AC Milan, AS Roma, Juventus ve Real Madrid gibi kulüplere şampiyonluk yaşayan ve Milan'la bir de Şampiyonlar Ligi kazanan Capello daha sonra İngiltere'nin başına geçmiş, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne takımı taşımayı başarmış ancak İngiliz Futbol Federasyonu ile düştüğü anlaşmazlık sonucu 2012 Finalleri öncesi görevinden ayrılmıştı. Capello son olarak grubunu Portekiz'in önünde ilk sırada bitirerek Rusya'nın Dünya Kupası biletini cebine koymasını sağladı.

Rus Spor Bakanı Mutko, Capello'nun 2018'de 72 yaşında olacağının hatırlatılması üzerine bunun bir engel teşkil edeceğine inanmadığını söyleyerek yakaladıkları momentumu kaybetmemelerinin önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Capello Rusya'da Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement