Capello'nun Koltuğuna Kim Oturacak? - Son Dakika
Spor

Capello'nun Koltuğuna Kim Oturacak?

Capello\'nun Koltuğuna Kim Oturacak?

İngiltere Milli Takımı kaptanı Terry'nin, Queens Park Rangers forması giyen Ferdinand'a ırkçı ifadeler kullanmasıyla başlayan olaylar zinciri Milli Takım teknik direktörü Capello'nun istifasına kadar uzandı.

09.02.2012 08:40

İngiltere Milli Takımı kaptanı John Terry'nin, Queens Park Rangers forması giyen Anton Ferdinand'a ırkçı ifadeler kullanmasıyla başlayan olaylar zinciri Milli Takım teknik direktörü Fabio Capello'nun istifasına kadar uzandı. Ancak İtalyan teknik direktörün istifası, yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı: yeni teknik adam kim olacak?

Futbol Federasyonu'nun daha önce yaptığı açıklamalarda Capello sonrasında Milli Takım'ın İngiliz bir isme emanet edileceği ifadelerine de bakılarak, İtalyan teknik adamın koltuğu için en büyük aday olarak Tottenham menajeri Harry Redknapp gösterildi.

TOTTENHAM'I BIRAKACAK MI?

Uzun süredir bu görev için adı yazılan tecrübeli teknik adamın, vergi kaçakçılığı iddialarından Capello'nun istifa ettiği gün aklanmış olmasının da şansını arttırdığı ifade edildi. İddialara göre, Tottenham ile Manchester ekiplerinin arkasından zirve mücadelesi yapan tecrübeli menajerin, takımını yarı yolda bırakmak istemesinin de çözümü bulundu.

İngiltere Federasyonu'nun 64 yaşındaki teknik adamın sezon sonuna kadar Tottenham'ı çalıştırmasına izin vereceği ve Redknapp'ın Mayıs ayında takımın başına geçeceği öne sürüldü.

Bütün bu haberlere ise Tottenham Hotspur ya da Harry Redknapp cephesinden herhangi bir yanıt gelmedi.

KAPTAN ADAYI ROONEY DE 'REDKNAPP' DEDİ

İngiltere futbolunun en büyük yıldızlarından Wayne Rooney de Capello'nun istifasının ardından açıklamalarda bulunmakta gecikmedi. Golcü oyuncu Capello'nun yerine gelecek ismin İngiliz olması gerektiğini söylerken gönlündeki ismi açıkladı.

Cezasına rağmen İngiliz Milli Takımı'nın yeni kaptanı olabileceği öne sürülen golcü oyuncu, microblog sitesi Twitter üzerinden İtalyan teknik adamın çok iyi bir insan ve birinci sınıf bir koç olduğunu ve Capello'nun istifasına üzüldüğünü söyledi. Capello'nun veliahtı İngiliz olmalı diyen başarılı forvet, "Bu isim bence Harry Redknapp" diyerek İngiliz menajere ilk destek veren isim oldu.

TANIDIK BİR İSİM İNGİLTERE MİLLİ TAKIMINI İSTİYOR

Neredeyse bütün İngiliz basını Harry Redknapp üzerine odaklanmışken, Skysport ortaya farklı bir isim attı; A Milli Takım'ımızın eski teknik direktörü Guus Hiddink...

Hollandalı teknik adamın İngiltere Milli Takımı'nda çalışmak istediği öne sürülürken, Federasyon'un İngiliz bir teknik direktör tercih edeceğini açıkladığı hatırlatılarak Hiddink'in şansının zor olduğuna değinildi.

65 yaşındaki Hiddink'in, İngiltere Milli Takımı'nın başına geçmesinin tek yolu ise Avrupa Futbol Şampiyonası için geçici olarak görev alması görülüyor. Daha önce Hollanda ile 1988 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan Hiddink, 2002'de ise Güney Kore'yi Dünya 4.sü yapmış ve Avustralya Milli Takımı'nı da uzun süre sonra 2006 Dünya Kupası'na taşımıştı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Capello'nun Koltuğuna Kim Oturacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement