Cantona'nın Derdi Başkaymış... - Son Dakika
Spor

Cantona'nın Derdi Başkaymış...

Cantona\'nın Derdi Başkaymış...

Sabah saatlerinde tüm dünyada büyük yankı uyandıran Eric Cantona haberinin bir kampanyanın parçası olduğu ortaya çıktı.

11.01.2012 12:10

Sabah saatlerinde tüm dünyada büyük yankı uyandıran Eric Cantona haberinin bir kampanyanın parçası olduğu ortaya çıktı.

Fransız gazetesi Liberation'da yayınlanan haberde Cantona'nın Nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için ihtiyacı olan 500 belediye başkanı imzasına ulaşabilmek maksadıyla tüm yerel yöneticilere mektup yazdığı ifade edilmişti.

Bu mektupta ve daha sonra gazetenin internet sitesinde yayınlanan röportajında belediyelerin ev politikaları hakkında ağır eleştirilerde bulunan efsanevi futbolcunun, fakir insanların ev ihtiyacı için çalışan bir kurumun kampanyasına destek toplayabilmek için cumhurbaşkanlığına adaymış gibi davrandığı öğrenildi.

Akşam saatlerinde basına konuşan Abbe Pierre Vakfı'nın yöneticisi Patrick Doutreligne, gelir seviyesi düşük insanların barınma ihtiyaçlarının politikacılar tarafından önemsenmemesi nedeniyle başlattıkları kampanyaya daha çok ilgi çekmek için Cantona'dan cumhurbaşkanlığına adaymış gibi davranmasını istediklerini, onun da bunu kabul ettiğini açıkladı.

Abbe Pierre Vakfı, önümüzdeki seçimlerde başa geçecek olan devlet başkanının kira ve ev fiyatlarına ayarlama getirmesini, fakir insanlar için sosyal konutlar yapmasını talep ediyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Cantona'nın Derdi Başkaymış... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement