Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Spor

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla Muğla'da bisiklet turu düzenlendi.

10.11.2012 16:44

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74'üncü yıl dönümü dolayısıyla Muğla'da bisiklet turu düzenlendi.

Muğla Belediyesi ile Muğla Bisiklet Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği tur, yaklaşık 30 bisikletlinin katılımıyla Muğla Belediyesi önünden başladı. Bisikletliler, yaklaşık 15 kilometrelik güzergahta pedal çevirdi.

Muğla Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu üyesi Adnan Cangır, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak amaçlarının bisiklet sporunu ve bisikletin kent içinde kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74'üncü yıl dönümünde Atatürk'ü anmak için bisiklet turu düzenlediklerini belirten Cangır, "Bu anlamlı günde hem amaçlarımıza hizmet edecek bir iş yapmak hem de ulu önderimizi anmak istedik. Atatürk'ün, bisiklet için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Biz de onun çizdiği hedef doğrultusunda özellikle gençlerimizi bisiklet kullanımına özendirmek için bu tür faaliyetler yapıyoruz" dedi.

Cangır, Muğla Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirdikleri bisiklet turunun yaklaşık 15 kilometrelik güzergahtan oluştuğunu, tur kapsamında kent içindeki bisiklet yollarını kullanmaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement