Bundesliga'da 18. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika
Spor

Bundesliga'da 18. Haftaya Ön Bakış

Bundesliga'da 18. Haftaya Ön Bakış

Ligin ikinci devresi cuma akşamı liderin maçıyla açılıyor.

24.01.2014 17:06

Bundesliga başlıyor

Bayern Münih'in hedefi yenilgi yüzü görmeden şampiyon olarak bir ilki başarmak. Borussia Dortmund'da ise hedef ligi ikinci sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne sorunsuz katılım gösterme. Mönchengladbach, Schalke, Wolfsburg ve hatta Hertha Berlin Şampiyonlar Ligi bileti için çekişirken Mainz, Augsburg ve Stuttgart Avrupa Kupası hayalleri için sonuna kadar savaşacaklar. Nürnberg ilk galibiyeti için yola çıkarken Tayfun Korkut'un çalıştırdığı Hannover ilk deplasman puanı için mücadele verecek. Freiburg sürpriz peşinde koşarken Eintracht Frankfurt evinde ilk galibiyeti için Berlin duvarını aşmaya çalışacak.  Nihayetinde ligin her noktasında kıyasıya bir mücadele bizi bekliyor.

Borussia Mönchengladbach-Bayern Münih (Cuma 21: 30)

Bayern'e büyük darbe!

Ligin ilk devresinin topa en fazla sahip olan iki takımı, ikinci devrenin açılış maçında karşı karşıya geliyor. 41 maçtır yenilmeyen Bayern Münih'in devam eden rekorunu evinde oynadığı son 6 Bayern maçında sadece bir kez yenilmiş olan Gladbach tehdit ediyor. Gladbach'ın ilk devre maçlarında sadece Bayern rakibi olarak daha fazla topa sahip olmayı başardı.  Oyun kontrolü şüphesiz ki yine Guardiola'nın takımında olacak belki ama ayağa paslarla çizgiye inmeden birbirleriyle son derece uyumlu Favre'nin hücum dörtlüsü hızlı çıkışlarla etkili olabilir. Özellikle devre arasında sürpriz bir şekilde yenildikleri Salzburg'un taktiğini Bayern karşısında pek çok takım deneyecektir. Öte yandan ligin yine en iyi istatistiğine sahip iki kalecisi bu maçta karşı karşıya gelecek. Pozisyonu bol mücadelede kısırlığı sadece bu muhteşem eldivenler getirebilir.  Hazırlık maçlarında dikkat çekici ayrıntı Gladbach'ta Mlapa'nın yüksek formu olurken, Favre'nin çok iyi bir sezon geçiren dört hücumcusu içerisinde bu oyuncuya nasıl yer vereceği soru işareti. Bayern Münih'te ise Mandzukic hiç bir hazırlık maçında oynamadı ve fakat yine de çok sıkı çalıştığı söyleniyor. Bayern'in yıldızı Ribery'nin bacağındaki ağrılar nedeniyle oynayıp oynamayacağı belirsizliğini korurken Gladbach'ta da savunmada Jantschke yetişmezse yerine Dominquez oynayacak.  Zirve mücadelesinde, lig lideri belki de en zorlu maçlarından birisine çıkacak.

SC Freiburg-Bayer Leverkusen (Cumartesi 16: 30)

Freiburg'un ilk devre sergilediği kötü performansın iki nedeni vardı. Kadrosundaki en önemli beş ismin satılması ve geriye kalanlar içerisinde değerli olan pek çok oyuncunun sakatlanması. En azından ligin ikinci yarısına Freis hariç diğer bütün önemli oyuncular(Schuster, Mujdza, Schmid, Darida ve Pilar) sakatlığı atlatmış olarak girecekler. Ligin son maçında kendi evindeki ilk galibiyeti alan Freiburg, muhtemelen bir çıkış içerisinde olacaktır bundan sonraki süreçte. Lakin bu hafta rakibi olan Leverkusen'e karşı şansı son dönemde pek yaver gitmedi. Üstelik evinde oynadığı son 5 maçı kazanamazken 4'ünü de kaybetti ve hatta son 4 maçta gol dahi atamadı.  Bayer Leverkusen'de ise her şey en iyi seviyede devam ediyor. En önemli sorun olan Kiessling'in alternatifi, hazırlık maçlarında 3 maçta 6 gol atan Eren Derdiyok ile bulundu. Öte yandan ilk yarının özellikle ilk haftalarında müthiş performans gösteren Sidney Sam'in de dönüşü kadroya güç atacak ve takımın hücum gücüne direkt etki edecektir. Bu maç özelinde ise savunmada Emir Spahic ve onun yedeği Philipp Wohlscheid cezalı ve  Robbie Kruse sakat. Savunmada bütün yük Ömer'e kalıyor ve bu da Freiburg'a en az bir golü garanti eder.  Nihayetinde kadro kalitesi ve form durumu açısından favori Leverkusen olsa da sakatları iyileşen Freiburg'un kendi evinde sürpriz yapması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

"Trapattoni'yi değil, Tayfun'u seçtik"

Wolfsburg-Hannover (Cumartesi 16: 30)

Tayfun Korkut'un ilk Bundesliga deneyimi ilk devrenin en iyi takımlarından birisi olarak gösterilen Wolfsburg'a karşı olması yeni teknik adam için iyi bir fırsat olabilir. Zira burada yenilmemeyi başarmak dahi artı olarak hanesine puanı yazdırır. Wolfsburg teknik direktörü Dieter Hecking oyuncu ve teknik direktör olarak Hannover'de çalıştı ve duygusal bağından mıdır bilinmez 6 kez oynadığı Hannover'e karşı bütün maçları kaybetti.  Nihayetinde Hannover tarihinin maç başına puan ortalaması olarak en başarılı teknik direktörü olan Mirko Slomka'nın gönderilmesini sağlayan gerekçe, ilk devrenin 8 deplasman maçında tek bir puanın dahi alınamayışı olmuştu. Bu sorun ilk maçta giderilebilir. Özellikle 31 gol yiyen savunmadaki problemler Tayfun Korkut'un çözmesi gereken ilk sorun olarak onu bekliyordu. Devre arasında yapılan çalışmanın ne kadar faydalı olduğunu burada göreceğiz. Wolfsburg, ligin en güçlü takımlarından birisi ve sıklıkla Dortmund sonrası uzun süreçte zirveyi zorlayacak takım olarak makalelere konu oluyor. Kevin de Bruyne'nin transferi ile ev sahibi gücüne güç kattı. Sakatlıklardan dolayı kendisine gelemeyen Bas Dost ise günden güne formunu yükseltti ve ikinci yarıya Wolfsburg için yeni transfer misali ekstra güç katması bekleniyor. Nihayetinde "yeni teknik direktör" etkisi her daim sürpriz sonuçlara imza attırmış olsa da bu maçın favorisi tartışmasız Wolfsburg.

Kevin de Bruyne Wolfsburg'da

Nürnberg-Hoffenheim (Cumartesi 16: 30)

İlk devrenin galibiyet alamayan tek takımı Nürnberg devre arası kampında yaptığı hazırlık maçlarında yenilgi yüzü görmedi. Liberolu sistemi dahi deneyerek gerekirse farklı içerikleri de ikinci devrede kullanıma sokacak olan Nürnberg hırs yapmış durumda.  Öyle ki Hollandalı teknik adam Gertjan Verbeek'in sakallarını ilk galibiyeti aldıkları zaman keseceğini söylemesi ilk üç puana olan özlemin boyutunu anlatıyor. Lakin Hoffenheim'ı yenmek için en az iki gole ihtiyaç olduğunun altını çizmek gerekir. Kevin Volland, Roberto Firmino gibi yetenekli hücumcuların yanı sıra devre arasında İsveç'ten geçtiğimiz sezon 8 gol 7 asist ile göz dolduran iloan Hamad'ı da eklediler.  İlk devre içerisinde kaleye çektikleri her 6 şutta 1 gol bulmayı başaran Hoffenheim bu konuda ligin en iyisiydi. Nürnberg ise savunma iyileştirmesi adına liberolu sistemi dahi hayata geçirdi zira pek çok maçta öne geçmelerine rağmen galibiyeti koruyamamışlardı. Hoffenheim bu açıdan ev sahibi adına müthiş bir test olacaktır. Doğrusunu söylemek gerekirse kendi evinde hücum gücü yüksek ama savunması problemli Hoffenheim'a karşı ev sahibinin kazanması çok da zor değil. Nürnberg, ikinci devrede hiç şüphe yok ki çok daha iyi bir performans gösterecektir ve fakat bu onlara yeter mi onu hep beraber göreceğiz.

Stuttgart-Mainz (Cumartesi 16: 30)

Tabelada komşu iki takım ikinci devrenin ilk maçında karşı karşıya geliyorlar. Ligin 9. ve 10. Sıralarında bulunan Mainz ve Stuttgart, benzer oyun içeriklerine de sahip.  Ev sahibi Güney Afrika'da ikinci devreye hazırlandı ve üç hazırlık karşılaşmasının ikisinden galibiyetle ayrıldı. Özellikle Moritz Leitner, Martin Harnik ve Mohammed Abdellaoue performanslarıyla göz doldurdu.  İki maçta 4 gol atan Mohammed Abdellaoue'nin performansı teknik direktör Schneider'ı iki forvetli sisteme geçirebilir. İbisevic ile beraber Norveçli iyi bir ikili olacaktır. Devrenin sonuna doğru müthiş bir atak yapmış Mainz ise her zaman bu ligin her takım için yenilmesi en zor takımı oldu.  Son 6 maçında sadece 1 yenilgi görmüştü Tuchel'in talebeleri.  Devre arasında Thomas Tuchel takıma üç yeni oyuncu ilave etti. Kaleci Dario Kresic ve Todor Nedelev ile beraber en önemli transferi Wolfsburg'dan Ja-Cheol Koo oldu.  Mainz'ın problemi gollerin devre boyunca sadece üç isimden gelmiş olması ve çeşitlilik arz etmiyor oluşuydu. Özellikle Koo transferinden dolayı Tuchel fazlasıyla mutlu oldu ve onun istediği tarzda on numara takıma dahil oldu. Bu, çok şeyi değiştirecektir bu takımda.  "Gegenpressing" konusunda uzmanlaşmış iki takım sahanın her yerinde ani baskınlarla gole hızlı bir şekilde ulaşma yolunu deneyeceklerdir. Ben Mainz'ın bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum..

Borussia Dortmund-Augsburg (Cumartesi 16: 30)

Devre arasına en fazla ihtiyacı olan takım hiç şüphesiz Borussia Dortmund olmuştu. Üst üste gelen sakatlıklar, performans düşüklüğü sonucu takım son 6 lig maçının 4'ünü kaybetmiş ve bu Klopp yönetiminde bir ilk olmuştu. Doğrusunu söylemek gerekirse şansızlığın devre arasında da devam ettiğini söyleyebiliriz. İlkay'ın gelişi ertelendi, Nuri'nin burnu kırıldı ve Bender de yine sakatlıkla boğuşmaya devam etti. Hummels'in gelmesi ise elbette çok önemli. Bütün hazırlık maçlarını kazanmış olsalar dahi o eski coşkuyu henüz yakalayamadılar.  Wolfsburg'un yaptığı atakla beraber artık bu takım için hedef Şampiyonlar Ligi bileti. Ligin en çetin cevizi olan Augsburg'a karşı kazanmaktan başka çıkar yol yok onlar için.  Nuri sahada olacak ve Hummels ile beraber Lukasz Piszczek ve Marcel Schmelzer bekleri de artık kadronun içerisinde yer alacak. Augsburg ise tartışmasız ligin ilk devresinin en büyük sürprizini gerçekleştirmiş takım. Sadece düşme potasından uzaklığıyla değil aynı zamanda oyun içeriğiyle de fark yaratmış, rakiplere sıkıntı veren bir sistemi inşa etmiş olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Devre arasında da PSV karşısında kazanarak bu çıkışını devam ettirdi.  Nihayetinde favori hiç şüphe yok ki ev sahibi ama Augburg da zorlayacaktır zira kendisinden güçlü takımlara karşı çok iyi kapanıyor. Dortmund golü erken bir şekilde bulmazsa galibiyet her geçen saniye zorlaşacaktır.

Eintracht Frankfurt-Hertha Berlin (Cumartesi 19: 30)

Geçtiğimiz sezonun ilk maçında Berlin, 6 gol atarak bugünkü rakibi Frankfurt'u evine yollamıştı. Devre boyunca evinde kazanamayan Eintracht Frankfurt, iç saha karnesinde ligin en kötüsü olarak tabelada son sırada yer aldı. Üstelik Armin Veh'in antrenörlük kariyerinde Berlin'e karşı galibiyeti yok. Hertha'nın deplasmanda en başarılı olduğu yerlerden birisi de hiç şüphe yok ki Frankfurt. İstatistikler bir yana oyun içeriği olarak da Luhukay'ın Berlin'inin bugünkü Frankfurt'dan çok daha iyi durumda olduğunun altını çizmeliyiz. Devre arasında markete uğrayanlar arasında Frankfurt da vardı. Alexander Madlung ve  Tobias Weis'ı kadrosuna katan ev sahibi kadrosunu genişletti. Düşme hattından bir puan fazlası olan Frankfurt'un artık evinde kazanmaya başlaması gerekir o korkulu rüyayı görmek istemiyorsa. Hertha Berlin ilk devrenin en iyileri arasında yer almasına rağmen devre arası yaptığı hiçbir maçı kazanamadı. Kaleci Kraft'ın sakatlığı devam ediyor ve yeni transfer Rune Jarstein ilk maçına çıkabilir. Ligi 6.sırada bitiren Hertha bu konumunu korumayı başarırsa fazlasıyla mutlu olur ama onlar için hedef daha çok düşme hattından uzakta bir yerde ligi bitirmek. Bu rahatlık belki Frankfurt'un kendi lehine kullanacağı bir fırsat olabilir.

Werder Bremen-Eintracht Braunschweig (Pazar 16: 30)

Ligue 1'de 22. haftaya ön bakış

Kuzey derbisinde Bremen evinde lig sonuncusu Braunschweig'ı ağırlıyor. Ev sahibinde problem, 37 gol yiyen savunma olmuştu ve teknik direktör Robin Dutt devre arası çalışmaları esnasında "bu bölgedeki sorunları halletmek için temelden giriyoruz" yaklaşımını sergilemişti. Sorunlardan birisi de Sebastian Mielitz ile Raphael Wolf arasındaki rekabet... Teknik adam Robin Dutt kaleci Mielitz ile başladı sezona ama devre arasında artık yeni bir numaranın Raphael Wolf olduğunu açıkladı. Devre arası herhangi bir ekleme yapmadan ikinci devreye hazırlanan Bremen'in tek hedefi ligde kalmak. Burada alacağı üç puan onları gelecek olan süreçte bir hayli rahatlatacak. Lig sonuncusu Braunschweig ise devre arasında Havard Nielsen'i alarak forvette çekilen sıkıntıları bir nebze olsun dindirmek istedi. İlk devrede sakatlığı nedeniyle yararlanamadığı Jan Hochscheidt'ın dönüşü de sadece 10 gol atmış Eintracht Braunschweig hücumunu güçlendirecektir. Öte yandan Damir Vrancic, Timo Perthel, Marco Caligiuri ve Dennis Kruppke'nin sakatlıkları da devam ediyor. Minimal skora gebe olan bu karşılaşmada galibiyete yakın taraf Werder Bremen.

Hamburg-Schalke (Pazar 19: 30)

Hamburg sezona kötü başladı. Teknik direktör değişimi sonrası bir süre iyi gitse de ilk devrenin son üç maçını kaybetti. Üstelik bunların ikisi Mainz ve Augsburg'a karşı olunca Kuzey ekibi düşme hattına kadar geriledi.  Devre arası kampı da sorunlu geçti. Maximilian Beister'in sezonu kapatması, bazen 9 as oyuncuya kadar çıkan eksikliklerle beraber takıma tam kadro çalışma fırsatı vermedi. Beister yerine tahmini fiyatı 12 milyon euro olan genç yetenek Ola John'u Benfica'dan sezon sonuna kadar kiraladılar. Maximilan Beister, Kerem Demirbay, Rene Adler ve Johan Djourou'nun sakatlıkları devam edmekte ve bu isimler cezalı Rincon ile beraber bu hafta kadroda yer almayacak.  Salı gününden itibaren çalışmalara başlasa da Westermann'ın da kondisyonu bu maça yetmeyebilir. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü ortaya koydular ve Lasogga'nın performansı her zamanki gibi göz alıcıydı.

Serie A'da 21. haftaya önbakış

Ev sahibi Schalke ise öncelikle teknik direktör konusunda deyim yerindeyse kumar oynadı. Jens Keller'e sezon sonuna kadar iş garantisi verildi. Bu bir açıdan oyunculara iyi bir mesaj olurken öte yandan üst üste alınacak mağlubiyetler sonrası Schalke'yi zor durumda bırakabilir. Devre arası hazırlık maçlarında da ikinci ve dördüncü lig takımlarına karşı kaybettiler. Sevindirici bir gelişme ise Huntelaar'ın uzun zaman sonra takımla bir haftadır antrenmanlara çıkıyor olması. Muhtemelen Hamburg deplasmanında kadroda yer alacaktır.  Yeni transfer Jann Kirchoff ise Dennis Aogo ve Marco Höger gibi sakatlığı nedeniyle bu maçta yer alamayacak. İki takım da gol atma konusunda sorun yaşamayacaktır ve kazananı savunma becerisi güçlü takım belirleyecek. Gollü ve çekişmeli bir mücadelede beraberlik herkesi tatmin edecektir sanırım.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bundesliga'da 18. Haftaya Ön Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement