Bucaspor'da Olaylı Kongre - Son Dakika
Spor

Bucaspor'da Olaylı Kongre

Bucaspor\'da Olaylı Kongre

Bucaspor Futbol Akademisi'nin bağlı olduğu Bucaspor Gençlik ve Geliştirme Derneği kongresinde büyük skandal yaşandı.

24.08.2012 14:38

Bucaspor Futbol Akademisi'nin bağlı olduğu Bucaspor Gençlik ve Geliştirme Derneği kongresinde büyük skandal yaşandı. Bucaspor'dan ayrılarak Altınordu'yu satın alan Seyit Mehmet Özkan, eski kulübünden ayrılmadan önce 30 çalışanını kongre üyesi yaptığı ortaya çıktı.

Bucaspor Futbol Akademisi'nin bağlı olduğu Bucaspor Gençlik ve Geliştirme Derneği'nde dün yapılması planlanan kongrede büyük bir skandal ortaya çıktı. Seyit Mehmet Özkan'ın, Bucaspor Futbol Akademisi'nden ayrılmadan 3 ay önce Özkan Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan 30 işçisini genel kurula üye yaparak çoğunluğu kongrede ele geçirmeyi planladığı ortaya çıktı. Bucaspor Akademi binasında yapılacak kongreye gelen Özkan'ın 30 çalışını, Bucaspor'un eski 27 kongre üyesi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kongrenin yapılacağı salona noterle gelen Özkan'ın 30 çalışanı çoğunluğu sağladıklarını kanıtlamak için zabıt tutturdu. Bucaspor'un eski, Altınordu'nun yeni genel menajeri Murat Dizdar'da kongreye gelen üyeler arasındaydı.

Bucaspor Gençlik ve Geliştirme Derneği'nin tüzüğüne göre kongre üyesi sayısının yarısından 1 fazlası sağlanırsa kongre başlayabilir maddesi bulunduğu ve yeni kayıt olan 30 üyenin çoğunluğu sağladığı belirtilerek, Seyit Mehmet Özkan'ın kulüpten ibra edilmesi ve başkanlık düşürülmesinin engellenmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine kongre başlamadan önce eski 27 üye, daha önceden genel kurul üyesi olmak isteyen 60 kişiyi derneğe kaydını yaptırarak tekrar çoğunluğu ele geçirmiş oldu. Kongrede üye sayısının yarısından 1 fazla çoğunluk arandığı için ve o anda bu sayının sağlanamaması nedeniyle kongre 31 Ağustos'a ertelendi. Kayıt defterinin ise eski üyelerde olduğu için artık kongreye üye yapılamayacağı belirtildi.

CEMİL ŞEBOY, ÖZKAN'IN ÇALIŞANLARINI ODAYA KİTLEDİ

Buca Belediyesi Eski Başkanı ve Bucaspor Kulübü Onursal Başkanı Cemil Şeboy, Özkan'ın kongre üyesi yaptığı 30 çalışanını akademi binasında girdikleri odaya giderek dışarı çıkmalarını istedi ancak buna olumsuz cevap veren çalışanlar dışarı çıkmadı. Şeboy'un bu durum üzerine 30 kişiyi bulundukları odayı kilitleyerek içerde tuttu. Akademi binasına gelen jandarma odanın kapısını açarken, Bucaspor Kaynaklar Tesisleri'nde sıkı güvenlik önlemleri aldı. Bucaspor eski genel menajeri Murat Dizdar, kongrenin yapılabileceğini, çoğunluğun sağlanarak başlatılmasını istedi. 60 üyenin daha kongre üyesi olmasıyla kongrede çoğunluğun sağlanamadığını belirten Cemil Şeboy, Murat Dizdar ve 30 yeni üyenin dışarı çıkması istedi ve çıkmamaları taktirde içerde kitli kalacaklarını belirtti.

BUCASPOR'LU TARAFTARLAR KONGRE SALONUNU BASTI

Kongredeki gelişmeleri yakından takip eden Bucaspor taraftarı, Kaynaklar Tesisleri'ne gelerek kongrenin yapılacağı salonu bastı. Bucalı taraftarlar Özkan'ın 30 çalışanının ve Murat Dizdar'ın dışarı çıkmasını ve salonu terk etmeleri istedi. Bunu kabul etmeyen yeni üyeler ve taraftarlar arasında tartışma çıktı. Taraftarların baskısı üzerine salonu terk eden 30 yeni üye jandarmanın koruması eşliğinde tesislerden ayrıldı. Murat Dizdar'ın arabasına binmesi sırasında Bucalı taraftarlarla arasında tartışma çıktı. Taraftarları jandarma sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırdı. Bucaspor Kulübü yönetiminden yapılan açıklamada kongrenin 31 Ağustos'a ertelendiği ve kongre üye sayısının yeni kayıtlarla birlikte 117 kişiye çıktığı, 30'unun Özkan'ın fabrikasında çalışan üyeler olduğu 87 kişinin ise Buca'da ikametgah eden üye olduğu belirtildi. Merak edilen konu ise 7 gün sonra yapılacak kongreye Özkan'ın kayıt yaptırdığı 30 üyenin katılıp katılmayacağı.

SEYİT MEHMET ÖZKAN TÜM ALTYAPI OYUNCULARINI İSTİYOR

Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Bucaspor'dan olaylı bir şekilde ayrılmış ve bir diğer İzmir ekibi Altınordu'nun yüzde 51'lik hissesini satın alarak geçen ay yeni kulübünün başına geçmişti. Bucaspor'dan 7 milyon TL alacağı olan Seyit Mehmet Özkan, alacağı paraya karşılık eski kulübünün tüm gelirine haciz koydurdu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bucaspor'da Olaylı Kongre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement