Bu Özelliği Korkutuyor! - Son Dakika
Spor

Bu Özelliği Korkutuyor!

Bu Özelliği Korkutuyor!

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz temsilcisi Braga ile yapacağı maçı, İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

03.12.2012 12:55  Güncelleme: 13:08

SPORX ÖZEL - Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile yapacağı maçı, İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda 5 Aralık Çarşamba günü TSİ 21.45'de oynanacak müsabakada, Rizzoli'nin yardımcılıklarını, Renato Faverani ve Andrea Stefani yapacak.

RIZZOLİ KİMDİR?

Asıl mesleği mimarlık olan 41 yaşındaki Nicola Rizzoli, İtalya'da Collina'nın ardından en popüler hakem olarak lanse ediliyor.

2002 yılından bu yana Serie A'da düdük çalan Rizzoli, 2007 senesinde FIFA rozeti aldı. 2009-2010 yılında elit kategoriye terfi eden deneyimli hakem, ev sahiplerine verdiği penaltılarla tanınıyor.

Avrupa kariyerinde 20 kez penaltı noktasını göstererek bunların 17'sini ev takım ekip lehine veren Rizzoli, sarı ve kırmızı kartlarda ise eşitliği sağladı. 3'er kez kırmızı kartına başvuran Nicola Rizzoli, 115 defa ev sahibi takım oyuncularını sarı kartla cezalandırdı. Konuk ekip futbolcularına da 117 kez 'sarı' dedi.

GALATASARAY MAÇLARINA PENALTI KARARLARI

Daha önce Galatasaray'ın 2007 yılında sahasında oynadığı ve 2-1 galip geldiği Slaven Koprivnica maçında düdük çalan Nicola Rizzoli, konuk takımın lehine penaltı noktasını göstermişti.

2008-2009 sezonunda Galatasaray'ın Almanya'da Hertha Berlin ile oynadığı maça atanan İtalyan, sarı-kırmızılar lehine penaltı noktasını gösterdi. Topu başına geçen Milan Baros, sarı-kırmızılılara 1-0'lık galibiyeti getiren golü kaydetmişti.

BAŞKA KAZANAN YOK

Beşiktaş'ın 2009-2010 yılında sahasında Manchester United'a 1-0 kaybettiği, EURO2012 elemelerinde Türkiye'nin Belçika ile 1-1 berabere kaldığı maçları da yöneten tecrübeli hakem, ülkemiz adına son olarak Bursaspor'un Twente'ye 4-1 mağlup olarak UEFA Kupası vizesi alamadığı maçta düdük çaldı

Zaman zaman karşılaşmanın kontrolünü ele geçirmek adına sarı kart yağmuruna başlayan Nicola Rizzoli, Twente - Bursaspor karşılaşmasında 9 kez sarı kartına başvurmuştu. Hertha Berlin - Galatasaray mücadelesinde de 10 defa sarı kart gösteren Rizzoli, kırmızı kartlarda ise o kadar cömert davranmıyor.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bu Özelliği Korkutuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement