Bu Kez Kim Kazanacak? - Son Dakika
Spor

Bu Kez Kim Kazanacak?

Bu Kez Kim Kazanacak?

Transfer döneminde ezeli rakipler, yıldız futbolcuları kadrolarına katmak için yoğun bir mücadele içine girdi.

22.06.2012 11:56  Güncelleme: 12:45

Transfer döneminde ezeli rakipler, yıldız futbolcuları kadrolarına katmak için yoğun bir mücadele içine girerken; adı sürekli Galatasaray ile anılan Dirk Kuyt'ın Fenerbahçe'ye imza attı.

İki dev takımın, futbolcu transferlerinde sık sık karşıya gelmesi, bu alanda da rekabeti ortaya koyarken; Fenerbahçe ve Galatasaray sürekli birbirlerinin önüne geçme düşüncesinde.

Son olarak Liverpool'dan Fenerbahçe'ye gelen Hollandalı yıldız, Galatasaray ile adı medyada çıksa da sarı lacivertli kulübe geldi. Daha önce de Fenerbahçe, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal, Miroslav Stoch, Kazım Kazım, Önder Turacı transferlerinde ezeli rakibinden önce davranmıştı. Galatasaray ise Selçuk İnan, Sercan Yıldırım ve Yekta Kurtuluş'u kadrosuna katarken; Fenerbahçe'den daha hızlı hareket etmişti.

FENERBAHÇE'NİN HIZLI DAVRANDIKLARI...

Saha içinden çok, saha dışında da sıkça karşı karşıya gelen iki ezeli rakip arasındaki transfer savaşı da çetin geçiyor. 2007 yılında Kazım Kazım, Sheffield United'tan Fenerbahçe'ye gelmiş ve sarı lacivertliler Galatasaray'dan önce transferi bitirmişti. 2010 yılında ise Galatasaray'ın resmi siteden 'Miroslav Stoch Galatasaray'da' açıklamasına rağmen; Fenerbahçe elini daha çabuk tutarak Slovak futbolcuyu adeta ezeli rakibinin elinden aldı.

2004 yılında Standart Liege'den transfer edilen Önder Turacı da, sarı kırmızılı ekipten önce Fenerbahçe'ye imza atan ve Avrupa'dan Türkiye'ye gelen oyuncular arasında yer aldı.

Türkiye içinde ise iki takımın adı her an bir futbolcuyla anılırken; Kayserispor'dan Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım ile Eskişehirspor'dan Sezer Öztürk Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu. 2000 yılında Karlsruhe'nin altyapısında forma giyen Serhat Akın, 2002 yılında Sakaryaspor'da parlayan Tuncay Şanlı da Galatasaray'ın ilgisine rağmen sarı lacivertli kulüp ile sözleşme imzalamıştı.

GALATASARAY'IN EZELİ RAKİBİNE KAPTIRMADIKLARI

Galatasaray'ın da Fenerbahçe'den önce davrandığı son dönemdeki en önemli transferi ise Selçuk İnan oldu. Trabzonspor ile sözleşmesi sona erdikten sonra iki ezeli rakip arasında kıyasıya bir çekişme yaşanırken; milli futbolcu kararını sarı kırmızıdan yana kullandı.

Kasımpaşa'da yıldızı parlayan Yekta Kurtuluş, iki dev takım arasından yine Galatasaray'ı seçerken; Bursaspor'un forveti Sercan Yıldırım da Fenerbahçe'nin ilgisine rağmen Galatasaray'ın yolunu tutan bir diğer isim oldu.

İKİ TAKIMIN İSTEDİKLERİ...

Birbirlerine transferlerde çalım atan iki kulübün isteyip de alamadığı isimler de mevcut. Bunların bir numarası ise Hamit Altıntop. Real Madrid'de forma giyen milli futbolcu Türkiye'ye dönüş sinyalleri verse de, henüz Fenerbahçe ve Galatasaray ile sözleşme imzalamadı. Fürth takımında ön plana çıkan ve milli takıma davet edilen Sercan Sarıer de iki ekibin dikkatinden kaçmadı. Kulüpler, genç futbolcunun peşine düşerken; Sercan da henüz İstanbul takımlarına imzaya yanaşmadı.

Sayıca her gün bir transfer iddiası ortaya atılırken bunlardan en fazla gündemde yer alanlarından biri de Lassana Diarra oldu. Fransız futbolcu, istediği yüksek ücret nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray'a pahalı gelirken; iki kulüp de mebcuren geri adım attı.

...VE SON BOMBA AMRABAT

İki takım arasındaki son transfer mücadelesi ise, Nordin Amrabat. Sarı-lacivertliler, aylardır bu oyuncunun peşinden koşan; ancak transferi bir türlü noktalayamayan Galatasaray'a nispet yaparcasına Amrabat için Kayserispor'un kapısını çaldı. Galatasaray'ın 7 milyon euroluk teklifini geri çeviren sarı-kırmızılı kulübün, son yıllarda iyi ilişkiler içerisinde bulunduğu Fenerbahçe'ye daha olumlu yaklaştığı iddia edildi. İki tarafın dün bu transfer için resmen masaya oturduğu ve Fenerbahçe'nin Amrabat'ın bonservisine 8 milyon euro önerdiği kaydedildi. Bu oyuncu için en az 10 milyon euro isteyen Kayserispor Yönetimi'nin geri adım atmak üzere olduğu ve transferin her an noktalanabileceği öne sürüldü.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bu Kez Kim Kazanacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement