Borjan'dan Müthiş Geri Dönüş - Son Dakika
Spor

Borjan'dan Müthiş Geri Dönüş

Borjan\'dan Müthiş Geri Dönüş

Bekleneni veremeyen ve kiralanan file bekçisi bu yıl kadronun vazgeçilmezi oldu.

15.02.2013 11:14  Güncelleme: 11:16

Sivasspor'da 2011-2012 sezonunda bekleneni veremeyen ve devre arasında Romanya'nın Vaslui takımına kiralanan Sırp asıllı Kanadalı file bekçisi Milan Borjan, bu sezon başında döndüğü kırmızı-beyazlı ekipte, kadronun vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.

Sivasspor'un 2011-2012 sezonunda Sırbıstan'ın FK Rad Belgrad takımından transfer ettiği Borjan, bekleneni veremeyince aynı sezonun devre arasında Romanya'nın Vaslui takımına kiralandı.

Bu sezon başında yeniden kırmızı-beyazlı ekibe dönen Borjan, başarılı performansıyla kısa sürede teknik direktör Rıza Çalımbay'ın gözdeleri arasına girdi. Geçen sezon sadece 10 maçta forma şansı bulan Borjan, bu sezon ise 6'sı kupada, 18'i ligde 24 maçta ilk 11'de sahaya çıkarak, kadronun vazgeçilmezleri arasında yer aldı.

Başarılı file bekçisi Borjan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'a ilk geldiğinde konsantrasyon sorunu yaşadığını bu nedenle iyi kurtarışlar yapamadığını belirtti.

Devre arasında Romanya'nın Vaslui takımına gittiğini anlatan Borjan, "Orada çok iyi oynadım, iyi kurtarışlar yaptım ve geri döndüm. Antrenörüm de bana şans verdi" dedi.

- Muslera'yı beğeniyor-

Sırbistan'da alt liglerde futbol oynayan ve eski bir kaleci olan babasını örnek aldığını ifade eden Borjan, futbolu bıraktıktan sonra iyi bir kaleci olarak hatırlanmak istediğini söyledi.

Borjan, Türkiye'de Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera'yı beğendiğini belirterek, "Muslera, Volkan Demirel ve Isaksson gibi iyi kalecilerle aynı ligde oynamak bana çok şey kazandırıyor. Diğer liglerde de çok iyi kaleciler var. Olabildiğince onları da takip etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Sivaspor'un 4 kaleciye sahip olduğunu ve bunun da rekabeti artırdığına dikkati çeken Borjan, "Takımda büyük bir forma rekabeti var. Ben de yerimi korumak için antrenmanda yüzde 100 çalışmak zorundayım. Doğal olarak herkes kendi yerini korumak istiyor" dedi.

Futbol kalitesinin çok yüksek olduğu Spor Toto Süper Lig'in Avrupa'nın en iyi 5 ligi arasında yer aldığını ifade eden Borjan, Türkiye'de futbolun hızlı oynandığını bildirdi.

Ligde çok güçlü takımların yer aldığını aktaran Borjan, dünyaca tanınmış futbolcuların da Süper Lig'i tercih etmeye başladığını dile getirdi.

-"Çılgın kaleci" baklavayı seviyor-

Lakabının "Crazy (Çılgın)" olduğunu aktaran Borjan, "Taraftarlar, beni

"çılgın kaleci" olarak çağırıyor. Taraftarların beni içlerine alması güzel bir şey ve hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı.

İlk kez Türkiye'de tattığı baklavayı çok sevdiğini söyleyen Borjan, şehirde güzel zaman geçirdiğini vurguladı.

Borjan, Sivasspor'un son haftalarda iyi performans sergilediğini de dile getirerek, "Böyle devam edersek kesinlikle Avrupa'ya gideceğimize inanıyorum" dedi.

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Borjan'dan Müthiş Geri Dönüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement