"Bursaspor Her Sene Şampiyonluğa Oynamalı" - Son Dakika
Spor

"Bursaspor Her Sene Şampiyonluğa Oynamalı"

"Bursaspor Her Sene Şampiyonluğa Oynamalı"

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Bursaspor'un her sene şampiyon olması lazım, olamıyorsa 2. bitirmesi gerekir." dedi.

13.10.2014 21:26  Güncelleme: 22:37

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, yeşil-beyazlı kulübün Türkiye'nin en büyük şehir takımı olduğunu ifade ederek, "Her sene şampiyon olması lazım. Olamıyorsan ikinci, üçüncü bitirmesi gerekir" dedi.

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, idaresindeki Divan Toplantısı'nda kulübün idari ve mali durumu, yeni transferler ile takımın durumu hakkında görüşmeler yapıldı. Özlüce Tesisleri'nde yapılan toplantıda konuşan Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 4 ay önce yönetim kuruluna geldiklerini ve görevi devraldıklarını ifade eden Bölükbaşı, "Bursaspor'a faydalı olmaya çalışıyoruz. İşimiz kolay değil. Biz büyük bir camiaya sahibiz. Bunların altından kalkabilecek güçteyiz. Bunu istersek yapabiliriz. Bursaspor'un mali durumunu biliyoruz. Büyük borçlar söz konusu. Biz para istemiyoruz tuttuğumuz balığın pişirilmesinde yardımcı olunmasını istiyoruz. Projeler hazırlıyoruz. Göreve geldiğimizde Proje ve Ar-Ge başkanlığı kuruldu. Burada projeler oluşturmak ve akabinde Bursaspor camiası, taraftar, iş adamlarından gelecek projeleri değerlendirebilmek ve hayata geçirebilmek. Bir tanesi elektrik projesi. Bu projeden hedeflediğimiz rakam en az her yıl 5 milyon TL. Bunu yapabilecek iyi bir kadro kurduk. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Olumlu cevaplar aldık. Onun akabinde, Bursa'nın ulaşımında kullanılan BUKART var. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye çok teşekkür ediyoruz. BUKART, Passolig ile entegre edildi. 1,2 milyon Passolig kullanımına ulaşırsak yılda 40-45 milyon lira kalıcı gelir bekliyoruz. Bunun dışında yine çalışmalarımız var. Lisanslı ürünlerle ilgili gıda üzerine çalışmamız var. Benzinlik olayı var. Ayın 16'sında meclisten tekrar geçeceğini düşünüyorum. Tüm siyasi partilere mensup meclis üyesi arkadaşlarımızın Bursaspor'a onay vereceklerini düşünüyorum. Borçlar gerçekten yüksek. Borçları ödeyebilmemiz için bunlar gerekli. Stadın tamamlanması konusunda hızlı bir çalışma var. Bunlarla ilgili 3 tane toplantı yaptık. İnşallah oranın da isim hakkı başta olmak üzere, tribünler, kapılar, dükkanlar ve başka olabilecek gelirler Bursaspor'a devredileceği başkanımız tarafından ifade edildi" dedi.

"54 MİLYON LİRA KULLANDIĞIMIZ KREDİ VAR"

"Şuanda bizim kullandığımız aşağı yukarı 54 milyon liraya yakın kredi var" diyen Bölükbaşı, "Yönetimi devraldığımızda 31 milyon lira kadar kullanılmış kredi vardı. Bu kredi 1 faktöring ve 3 farklı bankadan kullanılmış. Geldiğimizde limitler tükenmişti. 31 milyon liranın üzerine 23 milyon lira ödenmesi gereken futbolcu alacakları, kulüp alacakları, yabancı menajer alacakları vardı. Bunları da krediden çektik. 7 milyon 620 bin TL giden futbolculardan tasarruf sağladık. 10 milyon 600 bin lira ödenmesi gereken rakam ödedik. Mayıs sonuna kadar da 40 milyon lira kadar paraya ihtiyacımız var. Her maç galibiyetinde 1 milyon 100 bin lira para alıyoruz. Borçların ödenmesi için projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bunlarda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz. En azından yüzde 70'ini mayıs ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

"İYİ TAKIM KURDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUZ"

İyi bir takım kurulduğunu belirten Bölükbaşı, "İyi takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Her ne kadar 5 maçta 3 mağlubiyet alsak da deplasmanda hem Rize hem de Gençlerbirliği'ni yendik. Mersin'de mağlup olduk. Mersin'in açıklamasına karşın biz de bir açıklamada bulunduk. Aslında kulüpler arasında biz böyle bir olayın olmasını istemiyoruz. Cevap vermesek neden sessiz kalıyorsunuz deniliyor. Bunun kararını kamuoyuna bırakıyorum. Ben menfaatleri korumak adına gerekli açıklamaları yaparım. Yeni aldığımız transferlerin takıma uyum sağlayacağına inanıyorum. Bursaspor'un bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağını, güzel futbolunu devam ettireceğini düşünüyorum. Şuanda 6 puanla 9. sıradayız. Diğer takımlara baktığımızda onlar da daha istenilen seviyede değiller. Benim öngörüm 10. haftaya kadar beklemek gerekiyor. 10. haftanın ardından takımlar dengeyi sağlayacaktır" diye konuştu.

"BURSASPOR İYİ YOLDA"

Bursaspor'un iyi yolda olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize göre Bursaspor iyi yolda. Tabii ki eleştirilebiliriz. Biz onlardan faydalanmak istiyoruz. Bizim yönetimde görev dağılımı yaptık ancak iki görev dağılımı yapmadık. Biri futbol şube sorumluluğu, diğeri basın sorumluluğu. Önümüzdeki günlerde belki görev değişikliği yapabiliriz. Ama şu an daha öncelikli konularımız var."

"SEYİRCİ GELMEDİĞİ İÇİN HASILAT ALAMIYORUZ"

Bursaspor'un beklentilerinin olduğunu belirten Bölükbaşı, "Seyirci gelmediği için hasılat alamıyoruz. Seyirci olmadığı için reklam alamıyoruz. Seyirci olmadığı için güçlü tezahüratı alamıyoruz. Beşiktaş maçında eğer seyircimiz olsaydı herhalde sonuç daha farklı olurdu. O yüzden ben taraftarımıza sesleniyorum, güçlü Bursaspor isteniyorsa lütfen Passolig alsınlar. Alsınlar ki takımlarını hem maddi hem de sonuç yönünden desteklesinler. Diğer İstanbul kulüplerinin sattığı Passolig rakamları ortada. Konyaspor bu sezon Avrupa hedefi koydu. 40 bin dolayında Passolig sattılar. Bizim 14 bin dolayında Passolig satışımız var. Yönetim kurulu olarak gerçekten görevlerimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Maalesef store ürünlerimizin aynısı, çakma ürünler satılıyor. Bunu bilinçli taraftarla çözebiliriz. Bu ürünleri kesinlikle almamaları gerekiyor. Bursaspor'u düşünmemiz gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"SABIRLI OLACAĞIZ"

UEFA ile yapılan yazışmadan bahseden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Sabırlı olacağız. İşimizi yapacağız. İnşallah sezon sonunda ilk 5'in içinde olacağız. UEFA ile ilgili bir yazışma var. UEFA borç ile ilgili kulüplere yılda 2 kez bu yazışmaları yapar. Bu yazışma eski yönetim zamanında da yapılan bir yazışma. Bu konuda yazışmayı en geç yarın öbür gün göndereceğiz. Futbolcularla ilgili yazılar çıktı. Yaklaşım 12 Milyon lira alacakları var. Doğrudur. Ama UEFA'ya yazacağımız yazıda bu borcun olmadığına dair yazı göndermemiz gerekiyor. Bununla ilgili futbolcularla toplantı yaptık. Sağ olsunlar bununla ilgili yardımcı oldular. İnşallah önümüzdeki günlerde paranın bir kısmını, ya da tamamını öderiz."

"BURSASPOR HER YIL ŞAMPİYONLUĞA OYNAMALI"

Kulüpler birliği toplantılarına 7 yıldır katıldığını ve çok iyi ilişkiler kurduğunu belirten Bölükbaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Kulüpler birliği toplantılarında her kulüp kendini düşünüyor. İstanbul takımları yayın gelirinde şampiyonluk sayıları fazla olduğu için biraz daha fazla alıyorlar. Biz orada da konuşuyoruz. Olması gerekenleri söylüyoruz. 7 sezondan beri Kulüpler Birliği toplantılarına gidiyoruz. Oradaki insanlar ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Şimdi futbolcularımıza 12 milyon lira borcu gönül ister ki hepsini peşin ödeyelim. Biz yönetime geldiğimizde 23 milyon ödenecek borç vardı. İstesem ben onları da sallardım. Ben futbolcular ile beraberim. Soyunma odasında da beraberim. Antrenmanda da, 4 tane kaptanımız ile sürekli görüşüyorum. Her şey güvene bağlı. O arkadaşlarımız taahhütnameyi imzalamayabilirlerdi. Hepimiz bir geminin içerisindeyiz. Şimdiye kadar 23 tane başkan geçmiş. O kadar yönetim kurulu geçmiş. Kimisi başarılı olmuş. Sonuçta biz de gideceğiz. Ama Bursaspor bir tane. Bursaspor şuanda Türkiye'nin en büyük şehir takımı. Her sene şampiyon olması lazım. Olamıyorsan ikinci, üçüncü bitirmesi gerekir. Bir tane dışarı da hakemimiz var mı? Bir tane Cem İyihuylu var. Bir İsmail Ertekin Hocamız azim etti. Kendisini tebrik ediyorum. Balıkesirspor'u nereden nereye getirdi."

"ALDIĞIMIZ FUTBOLCULAR ORTADA"

Yeni transferlerle ilgili açıklamada bulunan Bölükbaşı, "Aldığımız futbolcular ortada. Josue'nin kulübüne 250 bin Euro kiralama bedeli, kendisine de 600 bin Euro, 30 maç oynarsa da 50 bin Euro vereceğiz. Bakambu ile 4 yıllık imzaladık. 1 milyon 800 bin Euro bonservis kendisine de 800 bin Euro. Traore 1 milyon Euro yıllık verdik. Maç başı yok. Aydın Karabulut'ta sıkıntılar oldu. 850 bin Euro'ya aldık. Sakat olduğu için hocamız ameliyat olmasını istedi. Şu an antrenmanlara başladı. Önümüzdeki günlerde bakacağız. Holmen'i Fenerbahçe'den bedelsiz aldık. Kendisine 1 milyon 50 bin Euro ödüyoruz. Emre Taşdemir 19 yaşında. 18 kulübün istediği bir futbolcuydu. Şu anda milli takımda. Aziz Eraltay daha fazla uyum sağladı. Bursaspor'a gelecekte fayda sağlayacak arkadaşımız" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 'Bursaspor Her Sene Şampiyonluğa Oynamalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement