Boğazı Yıktı, Hakeme Takıldı - Son Dakika
Spor

Boğazı Yıktı, Hakeme Takıldı

Boğazı Yıktı, Hakeme Takıldı

Diyarbakırlı karateci Sevda Artık, Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu olan rakiplerini yerle bir etti, finalde hakeme mağlup oldu.

07.05.2015 16:20  Güncelleme: 16:21

İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen 28. Boğaziçi Uluslararası Karate Turnuvası'nda 48 kiloda yarışan Diyarbakırlı karateci Sevda Artık rakiplerini yerle bir etti, hakeme mağlup oldu.

9 ülkeden 700 sporcunun katıldığı turnuvada Dünya 2.si olan rakibini 4–0 yenen Artık, Üçüncü turda Avrupa 3. ve Türkiye Şampiyonunu olan rakibini de adeta perişan etti ve finale kaldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (Amedspor ) adına yarışan Artık, finalde rakibiyle baş başa bir oyun ortaya koydu. 0–0 biten maçın ardından Sevda Artık, 5 hakemden üçünün aleyhine, ikisinin de lehine karar vermesiyle maçı 3-2 kaybetti ve gümüş madalyada kaldı. Maçı takip edenlerin bile karar karşısında çok üzüldükleri görülürken, özellikle Diyarbakır ve Amedspor ile ilgili verilen hakem kararları bir kez daha tartışılır oldu.

Hedef 'Artık' Dünya Şampiyonluğu

Maçın ardından konuşan Sevda Artık, "Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar'a, yine başta Karate Milli Takım Antrenörümüz Mehmet Yazar ve Amedspor Kulüp Antrenörüm Ahmet Yazar hocama, Amedspor'a, kulüp başkanımız ve yönetimimize ve ismini sayamadığım birçok kahramana da teşekkür ederim. Başarılarımda onların payı çok büyüktür. Desteklerinden ötürü herkese teşekkür ediyorum. Yeni hedefim 8. ayda yapılacak dünya şampiyonluğudur ve dünya şampiyonasında Diyarbakır'a derece getireceğim" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Boğazı Yıktı, Hakeme Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement