Beşiktaş, Cimbom'a Ayak Uydurdu: 2-2 - Son Dakika
Spor

Beşiktaş, Cimbom'a Ayak Uydurdu: 2-2

Beşiktaş, Cimbom\'a Ayak Uydurdu: 2-2

Galatasaray'ın 2 puan kaybettiği haftada Beşiktaş, Rizespor ile berabere kalarak büyük bir fırsat tepti.

15.03.2014 21:29

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanına konuk oldu. İlk yarısı 2-1'lik Rizespor galibiyetle tamamlanan maçta, siyah beyazlılar Mustafa Pektemek'in golüyle 1 puanı kurtardı.

Üst üste penaltılar

2 - 2

4

İsabetli şut

4

3

İsabetsiz şut

9

2

Korner

4

24

Faul

14

2

Sarı kart

2

0

Kırmızı kart

0

%34

Topla oynama

%66

Beşiktaş maça istekli başladı ve golü buldu. Ancak Rizespor daha sonra kazandığı iki penaltı ile skor üstünlüğünü ele geçiren taraf oldu.

6. dakikada Veli Kavlak'ın ceza alanı sol tarafına doğru gönderdiği topu Olcay Şahan, içeriye doğru çıkardı. Savunmadan seken topu önünde bulan Mustafa Pektemek, yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

13. dakikada Çaykur Rizespor, maçta eşitliği sağladı. Ceza alanı sağ çaprazında Kweuke, Mustafa Pektemek tarafından düşürülünce maçın hakemi Ali Palabıyık, penaltı noktasına gösterdi. Penaltı atışını kullanan Kweuke, meşin yuvarlağı ters köşeye yatan Tolga Zengin'in sağından filelerle buluşturdu: 1-1

28. dakikada Çaykur Rizespor, yine penaltıdan attığı golle 2-1 öne geçti. Ali Adnan'ın sağ tarafından kullandığı serbest atışta, savunmada Hutchinson topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, bir kez daha penaltı kararı verdi. Ali Adnan, kullandığı penaltı atışını ters köşeye yatan Tolga Zengin'in sağından filelere yolladı: 2-1

36. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza alanı çizgisi üzerinden şutunda, kaleci Serkan Kırıntılı'nın göğsünden sekerek kaleye doğru giden topu çizgi üzerinden Ali Adnan uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda gol olmayınca ilk yarı Çaykur Rizespor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

70'

Lua-Lua şık çalımlarla ceza sahasına doğru ilerledi. Sol kanattan kaçan Ümit'i gördü. Hızla içeri kateden Ümit, içeriye sert kesti. Ancak Ersan son anda çok kritik bir hamle yaparak topu kornere gönderdi.

Pektemek 1 puanı kurtardı

51. dakikada Gökhan Töre ve Atiba'nın sağ tarafta ikili oyunuyla, Atiba çizgiye indi. İçeriye ortasında ön direkte kimsenin dokunmadığı top, arkada bekleyen Mustafa Pektemek'in önünde kaldı. Golcü oyuncu bir kez daha ağları havalandırarak maçta skora ikinci kez dengeyi getirdi: 2-2

61. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Olcay, Motta ile ceza sahasına kadar beraber geldi. Olcay, daha boş pozisyonda olan Motta yerine vurmayı tercih edince pozisyon Serkan'ın kucağında son buldu.

70. dakikada Lua-Lua şık çalımlarla ceza sahasına doğru ilerledi. Sol kanattan kaçan Ümit'i gördü. Hızla içeri kateden Ümit, içeriye sert kesti. Ancak Ersan son anda çok kritik bir hamle yaparak topu kornere gönderdi.

72. dakikada sol kanattan kullanılan korner vuruşunda Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek altıpas üzerinde iyi yükseldi. İndirdiği top, Atiba'nın önüne kaldı. Atiba'nın vuruşu ağlarla buluştu ancak Mustafa'nın kaleci Serkan'a faul yaptığı gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

75. dakikada Gökhan'ın sağ kanatta pasında Necip sıfıra indi. Penaltı noktası üzerine yaptığı ortayı Almeida kontrol etti. Kaleye arkası dönük olduğu için topu ceza sahası dışına açtı ancak pas hatası yapınca Beşiktaş önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

87. dakikada Kweuke'nin pasında Lua-Lua sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Dar açıda kontrol ettiği pozisyondaki vuruşunu Tolga iyi bir zamanlama ile kornere yolladı.

90+1. dakikada Holosko'nun arka direkte kafayla indirdiği topta Mustafa Pektemek savunmadan nefis bir hareketle sıyrıldı ancak şutu çekmekte gecikince defans yatarak müdahale etti.

90+3. dakikada ceza sahası içinde topu kontrol eden Mustafa, yayın üzerinde bekleyen Atiba'ya açtı. Bomboş pozisyonda vuruşunu yapan Atiba, kalecinin kıpırdayamadığı noktaya bıraktı ancak top direğin yanından dışarı çıktı.

Mücadele 2-2'lik beraberlikle sona ererken, taraflar 1'er puanı paylaştı.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Uğur Tütüneker

Performans: 7/10

Takımını çok iyi hazırladı. Top rakipteyken, takım halinde topun gerisinde bekledi. Hızlı ataklarla gol aradılar. Oyun planlarını başarıyla sahaya yansıtabildiler.

Slaven Bilic

Performans: 5/10

Orta sahada pas trafiğinde sıkıntı yaşayan takıma müdahale etmek yerine izlemeyi tercih etti. Son dakikalarda gol ararken, Drogba'yı oyundan alması herkesi şaşırttı.

Almeida yedek kulübesinde Teknik direktör Slaven Bilic, hafta içinde sakatlık sorunu yaşayan ancak kafileye dahil ettiği Almeida'yı sahaya sürmeyerek yedek kulübesinde oturttu.

Rize halkı maça rağbet göstermedi Rizesporlu taraftarlar, daha önce 15 bin 600 kişi kapasiteli tribünleri doldururken, bu kez boşluklar göze çarptı. Kale arkasındaki misafir tribününde de 2 bin civarında siyah-beyazlı taraftar, Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünde bir Bakan Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da izledi. Rize ve Artvin'de bugün çeşitli programlara katılan Bakan Yazıcı, daha sonra Rize Yenişehir Stadı'na gelerek protokol tribünden maçı takip etti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş, Cimbom'a Ayak Uydurdu: 2-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement