Belçika ve ABD Çeyrek Final Aşkına - Son Dakika
Spor

Belçika ve ABD Çeyrek Final Aşkına

Belçika ve ABD Çeyrek Final Aşkına

2014 Dünya Kupası son 16 turunda Belçika ile Amerika Birleşik Devletleri kozlarını paylaşıyor.

30.06.2014 19:47

Favorisi olduğu H Grubu'nu üçte üçle lider olarak tamamlayan Belçika, hafif sakatlıkları bulunan Vincent Kompany ve Thomas Vermaelen'in durumları nedeniyle oldukça endişeli.

Güney Kore maçında dinlendirilen Kompany'nin kesin durumunun maç saatinde belli olması bekleniyor. Vermaelen de turnuva boyunca sadece 31 dakika forma giyebilmişti. ABD ise sakatlığı nedeniyle son iki grup maçında forma giyemeyen Jozy Altidore'a kavuşuyor.

ABD maçında da takımın kalesini koruması beklenen Thibaut Courtois, şu ana çıktığı 20 milli maçta da yenilgi yüzü görmemişti. Başarılı kaleci, geçtiğimiz gün yaptığımız açıklamasında, "Milli formayla kaybetmemiş olmak benim için harika. Umarım bu rekorumu sürdürürüm. Henüz istenen seviyede olmayabiliriz ancak üç maçımızı da kazandık. ABD maçında kötü de oynasak kazanalım istiyorum. Böylesine büyük bir turnuvada her zaman sonuç önemlidir." ifadelerini kullanmıştı.

ABD cephesinde ise Jurgen Klinsmann Altidore'un takıma katılmasıyla rahat bir nefes aldı. Golcü oyuncunun yokluğu 2-2'lik Portekiz ve 1-0'lık yenilgiyle sonuçlanan Almanya maçlarında oldukça hissedilmişti.

Takımın deneyimli ismi Michael Bradley'in maç öncesi açıklamaları şöyleydi: "Gruptan çıkmak bizim için elbette başarı. Ama henüz bir şey başarmadık. Bu turda elenmek bizim için hayâl kırıklığı olur. Şu anda hepimiz Belçika'yı düşünüyoruz. Oldukça heyecanlıyız ama kendimize güveniyoruz."

Önemli Sayılar

- Belçika, katıldığı son 7 Dünya Kupası'nın 6'sında gruptan çıkmayı başarmıştı.

- ABD ise katıldığı son 4 Dünya Kupası'nın 3'ünde gruptan çıkmayı başardı. En büyük hedef, 2002'den sonra ilk kez çeyrek final oynamak.

- İki takım arasında 2013 yılınan Mayıs ayında oynanan son maçı Belçika 4-2 kazanmıştı.

- Belçika, tarihinde ilk kez Dünya Kupası gruplarındaki tüm maçlarını kazandı ve aynı zamanda ilk kez turnuvada üst üste üç galibiyet aldı.

- ABD, %39'luk topla oynama oranıyla İran'ın (%30) ardından en düşük topa sahip olma oranına sahip takım konumunda.

- Belçika'nın Dünya Kupası'ndaki son 6 golü maçların son 20 dakikalık bölümlerinde geldi.

- ABD, Dünya Kupası maçlarında Avrupa ekiplerine karşı oynadığı 16 maçta da kalesini gole kapatamadı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Belçika ve ABD Çeyrek Final Aşkına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement