Bedeli 50 Milyon Lira - Son Dakika
Spor

Bedeli 50 Milyon Lira

Bedeli 50 Milyon Lira

Başkan Aziz Yıldırım'ın uzun süredir en büyük hedeflerinden biri olan Fenerbahçe Üniversitesi için üzerine düşen maddi yükümlülüğü yerine getirmek üzere...

02.01.2014 09:56

Başbakanlık'ta sürpriz görüşme

Fenerbahçe, uzun zamandır uğraştıkları Kayışdağı'ndaki Fenerbahçe Koleji arazisi için Maliye ile anlaşmaya vardı. Aziz Yıldırım'ın başkanlığa gelmesinin ardından birçok araziye kavuşan sarı-lacivertliler, böylece önemli bir tapuyu daha almış olacak. Aynı zamanda da Başkan Yıldırım'ın 'en büyük hayalim' dediği Fenerbahçe Üniversitesi için büyük bir engeli aşacak.

Kulüp böylece, Kayışdağı arazisinin satın alınmasıyla üniversite için gösterilecek 50 milyon TL'lik teminat işini de çözerek bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Çünkü Fenerbahçe Üniversitesi'ni Kayışdağı'nda kuracak olan sarı-lacivertliler, arazinin tapusunu da YÖK'e teminat olarak sunacak. Kolej arazisi, geçtiğimiz yıl neredeyse kulübün elinden gidecekti. Araziye İmam Hatip Lisesi yapılmak istenmesi nedeniyle sarı-lacivertlilerin okulu boşaltması istenmiş, ancak kulübün girişimleri sonucunda bu durum askıya alınmıştı.

Transfer yok ama...

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, arazi için Maliye Bakanlığı'na tam 50 milyon TL ödeyecek. Bu paranın ödenmesi için sarı-lacivertli kulüp kaynak arayışlarına girişti bile. 12.5 milyon TL'si peşin ödenecek paranın, geri kalanı ise 24 takside bölünecek. Kulüp maliyeye ayda yaklaşık 1.5 milyon TL ödeme yaparak arazinin tapusunu almış olacak. Böylece Ataşehir'deki Ülker Arena'dan sonra sarı-lacivertli kulüp ikinci önemli arazisine de kavuşacak.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi için önümüzdeki aylarda YÖK'e bir sunum yapacak. YÖK'ün izin vermesi durumunda ise, 2 yıl sonra Fenerbahçe Üniversitesi'ne öğrenci alınabilecek.

Sarı-lacivertli kulübün, 2008 yılına kadar tek bir tapulu malı yoktu. Şu anda ise Gebze'de bir arazi, Ataşehir'deki Fenerbahçe Ülker Arena arazisi, Şile'de bir arazi sarı lacivertlilerin mülkiyetine geçmiş durumda. Kayışdağı tesislerinin de alınmasının ardından kulüp önemli bir mal varlığına kavuşacak.

Ahmet Ercanlar

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bedeli 50 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement