Barcelona'da Yüzümüzü güldürdüler - Son Dakika
Spor

Barcelona'da Yüzümüzü güldürdüler

Barcelona\'da Yüzümüzü güldürdüler

Milli Atletlerimiz 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Başarılarıyla Göğsümüz Kabarttılar.

02.08.2010 10:34

Barcelona'daki 20'nci Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın son gününde kadınlar 5 bin metrede Alemitu Bekele Avrupa Şampiyonu olurken, Elvan Abeylegesse gümüş madalyanın sahibi oldu. Kadınlar 5 bin metrede 3 Türk atlet Alemitu Bekele, Elvan Abeylegesse ve Meryem Erdoğan beraber yarıştı. Yarışta uzun süre Elvan?ın arkasında kalan iki Portekizli Sara Moreira ve Jessica Augusto ile Rus Konovalova yarışın başından ititbaren atletlerimizle berabere öndeki grupta yer aldı. Konovalova ilk 3 kilometreyi yüksek tempoda koşarak ilk sırada götürürken Meryem Erdoğan öndeki 5?liden kopmaya başladı.

Yarışta 3?üncü kilometreden sonra Elvan ön tarafa geçerek yarışın kontrolünü eline aldı. Elvan ve Alemitu?nun kontrolünde geçilen 4. kilometre ilk 3 kilometreye göre daha yavaş olmasına rağmen Rus atlet bunlardan koptu. Yarışın son turuna sürekli öndeki dörtlünün gerisinde kalan Bekele son turda öne geçti ve rakipleriyle arasındaki farkı açtı. Alemitu Bekele 14:52.20 ile Avrupa Şampiyonu olurken Marta Dominguez?e ait şampiyona rekorunu da kırdı.

Elvan Abeylegesse ise 14:54.44?le gümüş madalyayı kazanırken Portekizli Sara Moreira 14:54.71?le bronz madalyanın sahibi oldu. Meryem Erdoğan ise 15.14.92 ile yarışı 7. sırada tamamladı. Böylece Türkiye, şampiyonayı 3 altın, 1 gümüş madalya ile tarihinin en büyük başarısını elde ederek tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Barcelona'da Yüzümüzü güldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement