Barça ve Real'e Ceza - Son Dakika
Spor

Barça ve Real'e Ceza

Barça ve Real\'e Ceza

İspanyol rekabet kurulu, televizyon yayın anlaşmalarından ötürü iki İspanyol Devi'ni ve yayıncıyı cezalandırdı.

02.12.2013 22:41  Güncelleme: 08:46

İspanyol rekabet kurulu, yayıncı Mediapro ile Real Madrid, Barcelona, Sevilla ve Racing Santander'e ceza yağdırdı.

Televizyon yayın hakları satışıyla ilgili yasaların ihlal edildiğini tespit eden kurul Mediapro'ya 6,5 milyon € ceza verilirken Real Madrid 3,9 milyon €, Barcelona 3,6 milyon €, Sevilla 900 bin €, Racing Santander 30 bin € cezaya çarptırıldı.

Yaslara göre yayın anlaşmalarında sürenin en fazla üç yıl olabileceğini belirten kurul, kulüplerle yapılan 4 yıllık anlaşmaların yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Ancak Mediapro anlaşmaların yasalarla uyumlu olduğunu ve hem kendilerinin hem kulüplerin iyi niyetle davrandıklarını belirterek karara itiraz edeceğini açıkladı.

Yayın kaosu

İspanya'da, Avrupa'daki belli başlı liglerin aksine bir havuz sistemi oluşturulabilmiş değil. Ligin iki büyüğünün yayınlardan aldığı ücret ortalama kulüplerin 10 katı düzeyinde. Yıllık 600 milyon €'nun biraz üzerinde olduğu tahmin edilen pazarda iki devin payının diğer 18 kulübün toplamından fazla olabileceği belirtiliyor.

Farklı yayıncıların maç saatlerine sürekli müdahaleleri de La Liga yayınlarında dağınıklığı ve düzensizliği beraberinde getiriyor. Havuz oluşturulması için uzun süredir sürdürülen girişimler var ancak Barcelona ve Real Madrid'in havuzun %60'ını isteyerek pazarlığa başlamaları sürecin uzamasına ve zaman zaman tıkanmasına neden oluyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Barça ve Real'e Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement