Azerbaycan, Ermeni Futbolcu Mkhitaryan'a Vize Vermedi - Son Dakika
Spor

Azerbaycan, Ermeni Futbolcu Mkhitaryan'a Vize Vermedi

Azerbaycan, Ermeni Futbolcu Mkhitaryan\'a Vize Vermedi

Avrupa Ligi'nde oynanacak Kabala - Borussia Dortmund maçı öncesinde Azeriler, Ermeni futbolcu Henrikh Mkhitaryan'a vize vermedi.

19.10.2015 16:23  Güncelleme: 16:25

UEFA'nın korktuğu başına geldi... Almanya'nın Borussia Dortmund ile Azerbaycan'ın Kabala takımları arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi maçı öncesi siyasi kriz patlak verdi.

Krizin sebebi ise Borussia Dortmund'da oynayan Ermeni asıllı yıldız futbolcu Henrikh Mkhitaryan.

Azerbaycan'ın, Ermenistan vatandaşlarına ülkeye giriş izni vermiyor olması sorunun başlıca sebebi. İki ülke arasındaki tarihe dayanan gerginliğin, futbol mücadelesine yansımış olması ise bir başka sorunu doğuruyor. O da UEFA'nın bu ve benzeri konulara yaklaşımı.

UEFA'NIN NE YAPACAĞI BİLİNMİYOR

UEFA'nın siyasi yaklaşımlardan dolayı kulüplere ağır cezalar verdiği biliniyor. Ancak, Kabala'nın yaşananlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu yok. Çünkü Ermeni vatandaşlarına vize vermeme politikası Azeri hükümetinin tercihi. Bu şartlarda soruna nasıl bir çözüm bulunacağı ise bilinmiyor. Borussia Dortmund'un, Azerbaycan hükümetinin bu tutumuyla ilgili herhangi bir girişimde bulunup bulunmayacağı ise bilinmiyor.

PERŞEMBE 18.00'DE

Borussia Dortmund ile Kabala arasındaki mücadele 22 Ekim Perşembe günü TSİ 18.00'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak. Grupta Dortmund 4 puan ile lider durumda. Azeri ekibi Kabala ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

Son Dakika Spor Azerbaycan, Ermeni Futbolcu Mkhitaryan'a Vize Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • .....: Bu Ermenileri türkiyeye de sokmasak 13 1 Yanıtla
  • Türk. : Can azerbaycan kürtler çekemiyor kardeşliğimizi.barbar diyen kürdo kendine bak evriminizi tamamlamamışsınız siz daha. 10 3 Yanıtla
  • DOSDOĞRU: ADAMIN NE SUÇU VAR ERMENİ DOĞDU DİYE YİYOSA ONU YARADAN ALLAHI SORGULAYIN IRKÇILIK YAPMAYIN 4 8 Yanıtla
  • A: Helal olsun dostunu daa dusmanini da unutmayacaksin bizim gibi kemiksiz degil net olacaksin 7 1 Yanıtla
  • GÖKDELEN: ermeniler neden anliyorsa,,onu yapmak lazim. 4 3 Yanıtla
  • Mustafa Kemaller Tükenmez ..: Uefa veya Fifa Kabala takimina hic bir ceza veremez sonucta hukumetin bi karari. Eger ceza verirse hukuk disi bi uygulama olur. Suan Uefanin yapabilecegi tek sey her iki dortmund-kabala maclarini tarafsiz sahalarda oynatmak 6 1 Yanıtla
  • (Fenerbahçeli): konyada oynansın 4 0 Yanıtla
  • bekir: en iyisi kafanız rahat olur 3 0 Yanıtla

Advertisement