Avukatından Açıklama | "Olay Sadece Volkan Demirel'le Alakalı Değil" - Son Dakika
Spor

Avukatından Açıklama | "Olay Sadece Volkan Demirel'le Alakalı Değil"

Avukatından Açıklama | "Olay Sadece Volkan Demirel\'le Alakalı Değil"

Milli maçtan sonra bazı gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 koruma görevlisi, adliyeye sevk edildi.

17.11.2014 16:29

A Milli Futbol Takımı'nın dün Kazakistan ile yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından sonra, bazı gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin gözaltına alınan 5 koruma görevlisi, adliyeye sevk edildi.

Türk Telekom Arena'da oynanan milli maçın sona ermesinden sonra, kendi isteğiyle kadrodan çıkarılan kaleci Volkan Demirel ve Fenerbahçeli diğer futbolcu Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe A Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya stattan ayrılırken, koruma görevlileriyle gazeteciler arasında yaşanan dayak olayı hakkında İstanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılığa bağlı, sportif olaylarla ilgilenen savcı İsmail Onaran'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, olaya karıştığı belirlenen ve haklarında suç duyurusu olduğu için Maslak'taki polis merkezinde gözaltında tutulan 5 güvenlik görevlisi, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Maslak Polis merkezi görevlileri ve İstanbul Spor Şube Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde savcılık katına çıkarılan şüphelilerin, savcı Onaran tarafından ifadelerinin alınması bekleniyor.

"Volkan Demirel, dün ifade verdi"

Bu arada, maçtan önce ismi esame listesinde olmasına rağmen, seyircilerin kendisine küfür ettiği gerekçesiyle kendi istediğiyle kadrodan çıkarılan ve stattan ayrılıp döndüğü belirtilen milli kaleci Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, küfür eden seyircilerle ilgili suç duyurusu yapıp yapmayacakları konusunda değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi.

Volkan Demirel'in dün maçın ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nun avukatlarıyla beraber yetkililere ifade verdiğini anlatan Işıkay, konuyla ilgili spor savcılığının resen bir soruşturma başlatabileceğini de dile getirdi.

Olayın sadece Volkan Demirel ile ilgili olmadığını, artık bütün sporculara yönelik yapıldığını kaydeden Işıkay, "Bununla ilgili radikal tedbirler alınmalı. Volkan'a yapılanın, ne milli değerlerle ne etikle ne de spor ahlakıyla ilgisi var. Bırakın Volkan'ı, ailesine yönelik küfürler de vardı. Sporcular, hak etmedikleri şekilde, spor alanlarında bu hakaretlere maruz kalıyor. Bunun mutlaka önlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Işıkay, bu olay başta, diğer küfür olaylarının takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Avukatından Açıklama | 'Olay Sadece Volkan Demirel'le Alakalı Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement