"Ara Sıra Ağlıyorum..." - Son Dakika
Spor

"Ara Sıra Ağlıyorum..."

"Ara Sıra Ağlıyorum..."

ÖZEL HABER.Alican Özcan alicano@maksimum.net Türkiye'nin 102 yıllık bir çınarı, Ankaragücü Kulübü.

03.01.2012 11:45

ÖZEL HABER: Alican Özcan

alicano@maksimum.net

Türkiye'nin 102 yıllık bir çınarı, Ankaragücü Kulübü. Bugünlerde yaşadıkları birbirinden zorlu günleri atlatmaya çalışan ancak kimsenin elinden tutmaya cesaret edemediği Başkent ekibi.

Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezonunun ilk yarısını sonuncu olarak tamamlayan ve yabancıların tamamı olmak üzere birçok futbolcusu ile maddi imkansızlıklar nedeniyle yollarını ayıran sarı lacivertli kulüp, kümede kalmak için savaş veriyor. Cemal Aydın - Ahmet Gökçek - Melih Gökçek arasında 2009 senesinden beri varolan iktidar mücadelesinde, olan Ankaragücü'ne oldu.

İşte 102 yıllık geçmişi olan Ankaragücü'nde son zamanlarda yaşanan tüm olayların perde arkası...

HER ŞEY BİR İSTİFA İLE BAŞLADI!

Tarih 11 Kasım 1997... Ankaragücü'nde Cemal Aydın döneminin başladığı gün. ve o tarihten itibaren 11 yıl boyunca aralıksız şekilde sarı lacivertli kulübün başkanlığını yaptı Cemal Aydın. ve 9 Aralık 2008'de istifa kararı alarak Başkent ekibindeki görevine son verdi. Bu istifada şüphesiz Ankaragücü taraftarının son dönemlerde yükselen protestolarının payı çok büyüktü. Bu istifasının ardından Ankaragücü yönetiminde bir türlü istikrar sağlanamazken Aydın dönemindeki ekonomik istikrar da kayboldu.

Cemal Aydın'ın ardından göreve gelen Cengiz Topel, Ahmet Gökçek ve şu anki başkan Sami Altınyuva, Ankaragücü'ndeki hem ekonomik hem de sportif düşüşe dur diyemedi.

Sarı lacivertlilerin efsane başkanı Cemal Aydın, yaşanan bu süreçlerin ardından sessizliğini Sporx'e bozdu... Sporx editörlerinden Alican Özcan'a konuşan Cemal Aydın, Ankaragücü'nde son dönemde yaşanan olayları değerlendirdi.

İşte Cemal Aydın'ın yaptığı flaş açıklamalar...

"ARA SIRA AĞLIYORUM"

Görevde olduğu süre boyunca Ankaragücü'nün ekonomisinin UEFA kriterlerine uygun olduğunu söyleyen Cemal Aydın, "Görev yaptığım süre boyunca yatak ve yorganı eşit tuttuk. Şu anda Ankaragücü'nün 94 trilyon borcu var. Ancak kulübe çakılmış bir tane çivi yok. Anadolu kulüpleri içerisinde ekonomik olarak UEFA kriterlerini yerine getiren iki kulüpten biriydi Ankaragücü. Ben görevi bırakalı 3 yıl oldu. O günden bu yana kulübü yönetenlere iyi bakılsın. Ankaragücü neydi, ne oldu. Melih Bey de (Gökçek) bazı yerlerde lüzumsuz konuşuyormuş ancak ben onun seviyesine düşmem" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'nün şu anda bulunduğu konuma üzüldüğünü belirten Aydın, "İnanın belki size doğru gelmeyecek ancak kulübün bu halini görünce üzülüyorum, ara sıra ağlıyorum. Ben Ankaragücü için ne gerekiyorsa yaparım ancak bu kadarı da yeter. Takım Mersin'e gidecek beni arıyorlar hala. Uçak bileti alacak para yok kulüpte, ben aldım. Şimdi göreve gelenler de zaten vakti zamanında 'Ocak ayına kadar götürürüz' mantığıyla bu işe el attılar. Artık bırakalım Cemal Aydın'ı Ankaragücü'ne bakalım. Vergiyi yatıramamışlar onunla ilgili de birçok telefon geliyor bana. Bu kulübün niye bu günlere geldiği hepsi bilançolarda var. Delegeler daha yeni açıkladı. Benim dönemimdeki borçla, şimdiki borcu kıyaslayan herkes aradaki farkı görür" şeklinde konuştu.

"AÇIK OTURUM YAPSINLAR"

Ankaragücü'nün başarısızlığı için kendisini suçlayanlar hakkında konuşan Cemal Aydın, "Benim onlara diyecek bir şeyim yok. Gerekiyorsa açık oturum yapsınlar orada konuşalım her şeyi. Vilayet taımlarına bakın. Valisi, başkanı, sivil toplum örgütleri yan yana geldiği zaman yapılmayacak iş yok. Sen, ben kavgası olmadığı sürece her sorun hallolur. 13 Ankaralı bir araya gelse 13 trilyon yapar. Bu para Ankaragücü'nün transfer yasağını kaldırmaya yeter. Zaten yasak kalktığı zaman bu takımın ligde kalacağına inancım tam. Allah o ruhu vermiş takıma. Eğer transfer yasağını kaldırmayı başarabilirlerse, Ankaragücü ikinci yarı lige tutunur" dedi.

HAKAN KUTLU: "TRANSFER YASAĞI KALKarsA..."

Ankaragücü'nde teknik direktör Ziya Doğan'ın görevnden ayrılmasıyla birlikte tekrar takımın başına geçen Hakan Kutlu da Sporx'in sorularını yanıtladı.

Genç hoca, "Şu anda tek isteğimiz transfer yasağının kaldırılması. Önümüzde kısıtlı bir süre var. Bunu başaramazsak önümüz karanlık. O zaman artık gelecek senenin takımını kurmak için hazırlıklarımızı yapacağız. Ancak transfer yasağı kaldırılırsa bu sezon ligde kalacağımıza inancımız tam" ifadelerini kullandı.

Henüz kulübe hiç kimseden maddi bir destek gelmediğini söyleyen Kutlu, "Henüz kimseden bir yardım eli uzanmadı. Ama önümüzdeki günlerde ben bir yardım kampanyası düzenlemeyi hedefliyorum" dedi. Yasağın kalkması halinde transfer yapabileceklerini söyleyen Kutlu, "Hem yerli, hem de yabancı oyuncularla görüşmelerimiz var. İsim veremem ancak bazı futbolcularla temaslarımız sürüyor. Yasak kalkarsa kadromuza katkı yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor 'Ara Sıra Ağlıyorum...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement