Antalyasporlu Futbolcu Mehmet Sedef'in Anjiyo Olması - Son Dakika
Spor

Antalyasporlu Futbolcu Mehmet Sedef'in Anjiyo Olması

Antalyasporlu Futbolcu Mehmet Sedef\'in Anjiyo Olması

Sedef'e yapılan ikinci anjiyonun ardından, kalp damarındaki pıhtılaşmanın büyük oranda giderildiği, tedavisine devam edildiği belirtildi

11.11.2013 17:57

Medical Park Antalyasporlu futbolcu Mehmet Sedef'in kalp damarlarındaki pıhtılaşmanın, yapılan ikinci anjiyonun ardından büyük oranda giderildiği, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, hastanede düzenlediği basın toplantısında, Antalyaspor camiasına ve Sedef'in ailesine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Sedef'in kalp krizi teşhisiyle hastaneye yatırıldığını vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"İlk bulgular, çok ciddi kalp krizini düşündürmüyordu, ancak kalp krizi ile uyumlu bulgular vardı. Derhal anjiyosunu yaptık. Kalbin çok önemli damarında pıhtılaşma olduğunu gördük. Damarda akım tamamen kesilmemişti, fakat aynı damarın aşağısında akım kesilmişti. Arkadaşlarımızla birlikte durumu değerlendirdik. Normalde acil by-pass gerektirecek durumlardan biridir, fakat Mehmet'in yaşının genç olması nedeniyle başka bir seçeneği denedik. Yoğun pıhtı eritici tedaviye başladık ve 1 saat kadar önce kontrol anjiyosunu yaptık. Dünkü pıhtının önemli oranda dağılmış olduğunu, akımın düzeldiğini, damarın ucundaki tıkanıklığın kaybolmuş olduğunu gördük. Hastamız tedaviden ciddi şekilde fayda görmüş vaziyette."

Soylu, Sedef'in kalbinde herhangi bir hasarın görülmediğini, şu an itibarıyla durumunun çok iyi olduğunu, uygulanan tedavilerin ardından rahatladığını dile getirdi.

Basın mensuplarının, "Sedef'in rahatsızlığı futbol oynamasıyla ilgili bir sıkıntı oluşturacak mı?" sorusu üzerine Soylu, "Onu zaman gösterecek. Şu anda bu konuda bir şey söylemek için çok erken. Dün maçı tamamlamış. Havaalanında bu şikayetleri başlamış. Bize geldiğinde 4-5 saat geçmişti. Malesef bunu önceden öngörmek mümkün değil. Çok iyi bir maç sonrası kalp krizi geçirmek mümkün" dedi.

Sedef'in sahalara ne zaman döneceğiyle ilgili konuşmanın çok erken olduğunu ifade eden Soylu, "Bilemeyiz ama biraz zaman alacak. Büyük ihtimalle 4 gün kadar burada. Daha sonra tekrar anjiyosunu kontrol etmeyi düşünüyorum. Tekrar bir yol haritası çizeceğiz. Yogun gözetim altında bulunması gerekiyor" diye konuştu.

Samet Aybaba

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise Mehmet Sedef'in kendilerini inanılmaz üzdüğünü, dünden beri ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

Futbol ve maçların gelip geçici olduğunu anlatan Aybaba, "Önemli olan; insanın sağlıklı olması. Buraya geldik ve Mehmet'in hızla iyileştiğini gördük, mutlu olduk. Ailesine, Antalyaspor ve futbol camiasına geçmiş olsun diyorum. İnşallah bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız" ifadelerini kullandı.

Medical Park Antalyaspor Kulübü Doktoru Doç. Dr. Ali Erdoğan da Sedef'in daha önce herhangi bir kalp rahatsızlığının bulunmadığını, öngörülmeyen bir durumla karşı karşıya kaldıklarını bildirdi.

Erdoğan, son derece ciddi bir durumun, doğru yaklaşımla sevindirici hale geldiğini, Sedef'in sağlık durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Toplantıya, Medical Park Antalyasporlu futbolcular Serkan Balcı ve Onur Tuncer de katıldı. Elazığspor'da oynayan Serdar Özkan da Sedef'i ziyaret etti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Antalyasporlu Futbolcu Mehmet Sedef'in Anjiyo Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement