Altın Jenerasyon İçin Artık Son Demler... - Son Dakika
Spor

Altın Jenerasyon İçin Artık Son Demler...

Altın Jenerasyon İçin Artık Son Demler...

Yaya Toure'li, Salomon Kalou'lu ve Didier Drogba'lı kadrosuyla daha önce iki defa katıldığı Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan Fildişi Sahilleri için belkide artık son şans..

19.11.2013 15:45

Geçtiğimiz günlerde Senegal'i saf dışı bırakarak 2014 Brezilya biletini cebine koyan Fildişi Sahilleri'nde 'Altın Jenerasyon' olarak adlandırılan kadro artık son demlerini yaşıyor.

Yaya Toure'li, Salomon Kalou'lu ve Didier Drogba'lı kadrosuyla daha önce iki defa katıldığı Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan Afrika ekibi, futbolcuların kişisel başarılarının haricinde milli takım bazında da zafer istiyor.

Afrika Elemeleri boyunca tek bir yenilgi bile almadan Brezilya'ya gitmeye hakkını elde eden Fildişi Sahilleri'nde 2014 Dünya Kupası'nı son şans olarak görülüyor.

Senegal eşleşmesinin ikinci ayağında alınan 1-1'lik beraberlik sonrasında takımda, şanssızlıklar ve yanında getirdiği başarısızlıklarla dolu son sekiz yılın patlamasını yaşanırken, teknik direktör Sabri Lamouchi'nin maçtan sonra yaptığı röportajda, "Üç pası üst üste yapamadık. Bugün de o gecelerden birisini yaşıyoruz. Ama neyseki turu geçmeyi başardık." sözleri olayı özetliyordu.

VAKİT GELDİ DE GEÇİYOR

Kötü giden talihlerini artık kırmak istediklerini ifade eden Galatasaray'ın da yıldız oyuncusu Didier Drogba, "Bu üst üste katılacağımız üçüncü Dünya Kupası olacak. Bu bizim gibi küçük bir ülke için aslında büyük bir başarı. Bu serüvenin bir parçası olduğumdan dolayı mutluyum ama artık özel birşeyler yapmanın zamanı geldi de geçiyor." şeklinde konuşarak Brezilya'daki iddialarını ortaya koydu.

Fildişi Sahilleri'nin başına Mayıs 2012'de göreve gelen Fransız teknik adam Lamouchi, Altın Jenarasyon olarak anılan kadroyu yeni nesilden gelen Wilfried Bony, Max Gradel, Lacina Traore ve Serge Aurier gibi genç isimler ile kaynaştırarak iyi bir hava yakalamış durumda.

Bu geçişin zorluğunun farkında olan tecrübeli hoca, "Tüm içtenliğimle söylüyorumki, son 18 ayda geçirdiğimiz sıkıntılı günlerin ardından ortaya çıkan tabloyla gurur duyuyorum. Oyuncularım bu yolda çok çalıştı ve karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. Güzel günler yakında." diyerek gelecek hakkında umut dolu konuştu.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Altın Jenerasyon İçin Artık Son Demler... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement