Afrika'da Son 2 Bilet Kimin Olacak? - Son Dakika
Spor

Afrika'da Son 2 Bilet Kimin Olacak?

Afrika\'da Son 2 Bilet Kimin Olacak?

Dünya Kupası'nda 5 ülkeyle temsil edilecek olan Afrika kıtasından Brezilya biletini alacak son 2 takım yarın belirlenecek.

18.11.2013 19:11

Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Afrika'yı temsil etmeyi garantileyen Fildişi Sahili, Nijerya ve Kamerun'un ardından son 2 takım bu akşam oynanacak maçların ardından belli olacak.

Mısır- Gana: Mısır'a mucize lazım

Aslında bu maç giriş paragrafına hiç uymuyor. Zira Gana, ilk maçta 6-1'lik muhteşem bir zaferle fişi çekti. 7 kez Afrika şampiyonu olan ancak 2 kez katılma hakkı elde ettiği Dünya Kupası'nda galibiyet alamayan Mısır, ülkedeki onca karışıklığın içinde 24 yıllık hasreti bitirmek için mucize arayacak. Halbuki Aboutrika 41. dakikada skoru 2-1'e getirdiğinde Mısır halkı çok başka bir son bekliyordu. Ancak 2. turda 6'da 6 yapan tek takım olan Mısır, FIFA sıralamasında Tunus'un 4 sıra gerisinde kalmanın cezasını önce Gana ile eşleşerek sonrasındaysa yaşadığı tarihi hezimetle çekti.

Son Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayan Gana'da ise, 2011'de U-23 takımı ile Afrika Şampiyonu olan teknik direktör James Kwesi; Appiah, Essien, Boateng, Muntari ve Gyan gibi oyuncularla yeni nesilden iyi bir karma oluşturdu. 2. turda 6 maça 18 gol sığdıran Siyah Yıldızlar, Kahire'de Salah ve Aboutrika'yı durdurup golü de bulabilecek güçte.

Cezayir- Burkina Faso: Konuk ekip az da olsa avantajlı

Cezayir 24 yıl sonra 2010 Dünya Kupası'na giderken, Mısır'la savaş gibi iki maç oynamıştı. Bu kez ise Afrika Uluslar Kupası finalistine çarptılar. İlk maçın 86. dakikasında eski Samsunlu Bance, penaltıyı gole çevirdi ve 3-2'lik galibiyetle finalin sürpriz olmadığını kanıtladı. Bugün Mustapha Tchaker Stadı'ndaki atmosfer de o golle cehenneme dönmüş oldu!

2. maç öncesi Cezayir'in en büyük kozu Feghouli olacak. Valencia'nın yıldız oyuncusunu destekleyecek, Soudani ve Taider gibi isimler de var. Ancak savunma oyuncularının başı daha büyük bir belada. Zira Pitroipa, Bertrand, Alain Traore, Bance ve Zongo gibi isimlere sahip çok hızlı bir takıma karşı oynayacaklar. Cezayir'in üstünlük sayısını bulamadığı her dakika, Burkina Faso'nun gole bir adım daha yaklaşması demek. Savunma ise Bakary Kone ile Charles Kabore'nin işi. Ancak tarih yazmak, hele ki öyle bir atmosferden çıkmak için çelik gibi olmak şart.

Tanju Eren

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Afrika'da Son 2 Bilet Kimin Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement