Adana Yarı Maratonu Yağmurda Koşuldu - Son Dakika
Spor

Adana Yarı Maratonu Yağmurda Koşuldu

Adana Yarı Maratonu Yağmurda Koşuldu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen 5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, yağmur altında koşuldu.

06.01.2013 14:18

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen 5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu, yağmur altında koşuldu.

Yaklaşık 600 atletin koştuğu 21.1 kilometrelik yarışı erkeklerde 1.04.13'lük derecesi ile Faslı Chakir Boujattaoui, kadınlarda 1.11.09'lik derecesi ile Etiyopya'dan Muluseboka Seyfu birinci tamamladı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin Atatürk Parkı'ndaki startını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fazlı Bayram Hadi verdi. 21.1 kilometrelik yarışa başlayan yaklaşık 600 atletin ardından yüzlerce vatandaş ise 4 kilometrelik halk koşunda mücadele etti. Yarışa tekerlekli sandalye engelli sporcular ve fiziksel görme engelli sporcular da katıldı.

Maratonun, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yarışma takviminde olmasıyla uluslararası statüye kavuştuğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "21 kilometre mesafeli yarı maratonun ardından 4 kilometrelik halk koşusu yapıldı. Atatürk Parkı önünden maratona başlayan sporcular yağmura aldırmadan Merkez Park'a kadar koştu. Uluslararası düzeydeki yarı maratonumuza değişik ülkelerden de yabancı sporcular katıldı" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise, "Bu maratonda dağıtılan 75 bin TL, Avrasya Maratonu'ndan sonra ülkemizde dağıtılan en yüksek ödül miktarıdır. Maratona yurt dışından da 25-30 sporcu katıldı. Tüm katılımcılara, teşekkür ediyoruz" dedi.

SONUÇLAR

Merkez Park'ta son bulan 21 kilometrelik yarı maratonda, erkekler kategorisinde 1: 04.13'lük derecesi ile Chakir Boujattaoui birinci, 1: 04.19'luk derecesi ile Melaku Belachew Bizu ikinci, 1: 04.29'luk derecesi ile Kamalı Youssef üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise 1: 11.09'lik derecesi ile Muluseboka Seyfu birinci, 1: 11.21'lik derecesi ile Melat Yisak Kejeta ikinci, 1: 13.28'lik derecesi ile Zinash Hayile Tola üçüncülüğü elde etti.

FOTOĞRAF - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Adana Yarı Maratonu Yağmurda Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement