Adana'da Maraton Heyecanı - Son Dakika
Spor

Adana'da Maraton Heyecanı

Adana\'da Maraton Heyecanı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi: "Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceğimiz 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu, ilerleyen yıllarda Avrasya'ya eşdeğer bir maraton olacak"

17.12.2013 12:40

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu"na bin kişinin katılmasının beklendiği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 5 Ocak Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türk sporuna önemli isimler kazandıran Adana'da ulusal ve uluslararası müsabakaların en iyi şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kentte, basketboldan küreğe, bisikletten hentbola kadar çok sayıda branşta ulusal ve uluslararası müsabakayı eksiksiz şekilde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Hadi, bugüne kadar yaptıkları tüm organizasyonlardan Adana olarak övgüler aldıklarını ifade etti.

Hadi, kentte atletizmin gelişmesi için de büyük gayret sarf ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceğimiz 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu, Avrasya Maratonu'ndan sonra en faza değer bulan ve yurt dışında ses getiren bir organizasyondur. 21 kilometrelik parkur Atatürk Parkı'ndan başlayacak, Merkez Park'ta sona erecek. Sporcular kentin tarihi mekanlarından geçerek, parkuru tamamlayacak. Bu maraton ilerleyen yıllarda Avrasya'ya eşdeğer bir maraton olacak."

Yarı maratonun yanı sıra 4 kilometrelik halk koşusunun da gerçekleştirileceğini dile getiren Hadi, etkinliğe İsmail Akçay, Mehmet Yurdadön, Serap Aktaş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Veli Ballı gibi eski milli atletlerin de destek vereceğini kaydetti.

Yarı maratonda birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin, dördüncüye 750, beşinciye ise 500 lira para ödülü verileceğini bildiren Hadi, yarı maratona 400'e yakın başvuru yapıldığını, etkinliğe bin kişinin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Adana'da Maraton Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement