31 ve 6 Sanıklı Şike Davalarının Birleştirilmesine Karar Verildi - Son Dakika
Spor

31 ve 6 Sanıklı Şike Davalarının Birleştirilmesine Karar Verildi

Aziz Yıldırım'ın da aralarında olduğu 6 kişinin yeniden yargılandığı dava ile Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava birleştirildi.

13.01.2015 19:26  Güncelleme: 19:51

Yeniden görülmeye başlanan şike davasında ara karar açıklandı. Şike davasında Aziz Yıldırım'ın arasında olduğu 6 kişilik dosya ile 31 kişilik diğer dosya birleştirildi.

YILDIRIM, BERAAT İSTEDİ

Şike davasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasına bugün başlandı. Yıldırım ve diğer 5 sanık, hüküm giymelerine neden olan tapelerin delil vasfını yitirdiğini belirterek beraat istedi.

ARBEDE ÇIKTI

Duruşma için olağanüstü güvenlik tedbirleri uygulayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'özel tim'i görevlendirdi. Öte yandan adliye önünde gösteri yapmak isteyen Trabzonspor taraftarlarına polis müdahale edince, arbede çıktı. Aziz Yıldırım mahkemedeki sözlü savunmasında ise bu davanın da Oda TV ve Balyoz davaları gibi 'operasyon' olduğunu iddia etti.

ARA KARAR VERİLDİ

Mahkeme verdiği ara kararda ise Yargıtay tarafından bozulan 31 sanıklı dava ile bu davanın birleştirilmesine karar verdi.

NELER OLMUŞTU ?

Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında verilen hapis cezalarını onadı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına itiraz eden Yıldırım'ın avukatları, şike davasında "adil yargılanma hakkının ve doğal hakim ilkesinin ihlal edildiği" iddiasıyla 14 Şubat 2014'te Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Yargıtay'ın "bozma" ve "onama" kararları verdiği dava dosyaları, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları, mahkemeye başvurarak yeniden yargılanma talep ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da 7 Haziran 2014'te talebe ilişkin verdiği mütalaada, Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi bakımından yargılamanın yenilenmesine karar verilmesini istedi.

6 KİŞİ YENİDEN YARGILANMASI İÇİN SERBEST BIRAKILMIŞTI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların yaptığı başvuru üzerine 23 Haziran 2014'te verdiği kararla hakkındaki hüküm Yargıtay tarafından onanan, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti.

Üst mahkeme sayılan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 29 Eylül 2014'te, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerin 6 sanığın yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddederek, bu kişilerle ilgili davanın yeniden görülmesini kararlaştırdı.

31 ve 6 Sanıklı Şike Davalarının Birleştirilmesine Karar Verildi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 31 ve 6 Sanıklı Şike Davalarının Birleştirilmesine Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • bay doğru: Sahte çürük raporuyla askerden kaçan, R'leri söyleyemeyen, yıllardır bir bacağı diğerinden kısaymış gibi numara yapan, hakem odalarını ve federasyon binasını basan, kendi taraftarına küfür ve tehdit yağdıran, sporda şiddet aşılayan, silahlı suç örgütü kurup şike eylemleri yapan, dikatatör beynine fikir olarak ters düşen herkesi kulüpten uzaklaştıran. . . . offf yoruldum tarif etmekten. Kısaca: AZİZ YILDIRIM 40 6 Yanıtla
  • Erdem HAKLI: Ezik cinconlulara kapak olsun 12 22 Yanıtla
  • ttt: ergun gürsoyun rüşvetini söylemez bu gs liler. hakan şukur ve tayfası gs li ve cemaatci. gs a bu oyunu oynayacak degiller ya. fb secildi. ergenekon ve balyoz davalarına komplo deyip hükümete kurulan komploya gercek diyen arkadaşlarda var tabi. cemaatin emniyette nasıl calıştıgını bana anlatmayın 23 10 Yanıtla
  • alp: şikebahce 14 19 Yanıtla
  • yaşa karadeniz: HIRSIZ BABASI ŞİKECİLERİ AK-LIYOR 20 13 Yanıtla
  • Memet T.: Bu kadar adaletsizliğin,yolsuzluğun,haksızlığın,vurgunun,soygunun yönetildiği bir ülkede haktan hukuktan bahsedilebilirmi Yazıklar olsun,yargı devlet kurumu olmuş,polis belediye zabıtası.... 18 13 Yanıtla
  • burdur: Burda fenerbahçeyi eleştirenler şunu unutmasın Fenerbahçe; diger kulupler ne kadar kirliyse o kadar kirli diger kulupler ne kadar temizse o kadar temizdir. . . 17 14 Yanıtla
  • TC 1907 FB: Bu kafayla lazlar 40 sene daha şampiyon olamaz hahaha hamsi beyinliler 16 14 Yanıtla
  • hasan akyüz: TAM BİR DANIŞIKLI DÖVÜŞ SEN BENİ BERAAT ETTİR BENDE SENİN PROPAGANDANI YAPAYIM... YERSEN TABİİ TRABZONSPOR CAMİASI UYUMASIN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMASIN UYANIK OLUN 9 21 Yanıtla
  • Erhan: Trabzon hala kupayi istiyormu Yoksa berbat yonetimi gonderecekmi Goreve gelince1 ay icinde o kupa trabzona gelecek diyen haci osmanoglu Aylar gecti viz gitti Yillar gecti tizzzx gitti Sikeyse her takim sike yapmistir Kimse kimseyi kandirmasin Hatir sikesi olsa bile sike sikedir 18 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement