Fenerbahçe, 3 Temmuz Süreci Nedeniyle Mangala'yı Elinden Kaçırdı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe, 3 Temmuz Süreci Nedeniyle Mangala'yı Elinden Kaçırdı

Fenerbahçe, 3 Temmuz Süreci Nedeniyle Mangala\'yı Elinden Kaçırdı

Fenerbahçe'nin 2014'te 31 milyon pounda Manchester City'li olan Mangala'yla 2011'de anlaştığı ancak 3 Temmuz Süreci nedeniyle transferin gerçekleşmediği ortaya çıktı.

18.01.2015 10:13  Güncelleme: 13:00

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, önceki gün "Biz 3 Temmuz tokadı yedik. O takımı dağıttılar. O takım kalsa 3-4 sene Avrupa'da ilk 4'e girerdik. Çok önemli takviyeler yapılıyordu. Takıma o dönem Fransız bir stoper geliyordu" dedi.

İşte 3 Temmuz olmasa F.Bahçe'nin patlatacağı transfer bombaları ve hikayeleri:

O dönem yardımcı antrenör olan İsmail Kartal yurt dışına gidip transfer listesindeki yabancı futbolcuları tek tek izliyordu. İzlediği futbolculardan biri de o sezon Belçika'nın Standard Liege forması giyen Eliaquim Mangala'ydı.

MANGALA ELDEN KAÇTI, 31 MİLYON POUNDA SATILDI

Kartal'ın raporu doğrultusunda Fransız futbolcu ile prensipte anlaşma sağlandı. 3 Temmuz süreci yaşanınca Mangala uzun süre kararsızlık yaşadı. 16 Ağustos 2011'e kadar F.Bahçe'ye gelme konusunda çekimser kaldı. Sonunda 16 Ağustos'ta takım arkadaşı Steven Defour ile birlikte toplam 11.4 milyon pounda Porto'ya imza attı. Mangala 11 Ağustos 2014'te 31.8 milyon pounda Manchester City'ye transfer oldu.

DIARRA DA GİTTİ

Fransız stoperin yanı sıra İsmail Kartal'ın 3 Temmuz öncesi inceleyip olumlu görüş verdiği bir diğer oyuncu ise Lassana Diarra'ydı. Real Madrid'de oynadığı dönemde Fransız ön libero ile görüşmeler yapıldı, anlaşma sağlandı ama sonra 3 Temmuz yaşandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe, 3 Temmuz Süreci Nedeniyle Mangala'yı Elinden Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement