12 Dev Adam Kadrosu Açıklandı! Enes Kanter Yok - Son Dakika
Spor

12 Dev Adam Kadrosu Açıklandı! Enes Kanter Yok

12 Dev Adam Kadrosu Açıklandı! Enes Kanter Yok

A Milli Basketbol Takımı'nın 2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek aday kadrosu açıklandı. Enes Kanter, kadroya alınmadı.

23.06.2015 11:19  Güncelleme: 12:35

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın B Grubu'nda mücadele edeceği 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası öncesinde aday kadro belli oldu. Türkiye'yi NBA'de temsil eden milli basketbolcu Enes Kanter, kadroya çağrılmadı.

"İYİ NİYET ÇABALARIMA RAĞMEN CEVAP ALAMADIM"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, "Enes NBA'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor, biz de kendisiyle gurur duyuyoruz. Ancak son 2 yıldır Enes, çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi çok vurgulamak istemiyorum ama, geçen yıl göreve geldiğimde beyaz bir sayfa açacağımı ve kadroda tüm oyuncuları görmek istediğimi söyledim. Bu dönemde Enes'le temas kurmaya çalıştım. Ancak bütün iyi niyetli çabaları arağmen Enes'ten herhangi bir cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet ettim ama bir türlü buluşamadık." dedi.

"ÖZÜR DİLEMEDİ VE KADROYA ALMADIM"

"Enes geçen yılki Dünya Şampiyonası öncesi menajerleri aracılığıyla milli takıma geleceğini bildirdi." diyen Ataman, "Fakat tam hazırlıklar başlayacağı dönemde menisküs ameliyatı oldu. Kapıyı gene açık bıraktım, ancak sakatlığı uzadı gelemedi. Biz de o süreçte milli takımda güzel bir uyum yakaladık. Uzun rotasyonunda Ömer Aşık, Furkan Aldemir, Semih Erden ve Oğuz Savaş gibi, mücadele ettikleri liglerde iyi işler yapan oyuncular var. Biz bu havayı gördük ve ona göre değerlendirme yaptık. Enes benden önceki dönemde yaşanan olay için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma olumlu cevap vermedi. Bu yüzden de milli takıma davet etmedik." diye konuştu.

MİLLİ FORMALI TWEET ATTI

Öte yandan Enes Kanter, dün gece milli formalı bir fotoğrafını sosyal medyadan paylaşıp, "Benim için önemli olan milli takım formasını giymek" mesajını verdi.

ENES KANTER, NBA'DE OKLAHAMA CITY'DE FORMA GİYİYOR

ENES KANTER OLAYI NEDİR?

Enes Kanter, 2012 yılında A Milli Takım kampına katılmayı reddetti. Bunun üzerine o dönemin Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Enes'in bir daha milli takıma çağrılmayacağını açıklamıştı. Yıldız oyuncu daha sonra milli takım Yunanistan'a yenilip 2013 Avrupa Şampiyonası'ndan elenince, "Hahahahaha" şeklinde tweet atmıştı.

Kadroda yer alan oyuncular şöyle:

Fenerbahçe Ülker: Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi, Robert Lee Dixon

Anadolu Efes: Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut

Banvit: Can Maxim Mutaf

Darüşşafaka Doğuş: Hüseyin Göksenin Köksal

Eskişehir Basket: Kartal Özmızrak

Galatasaray Liv Hospital: Sinan Güler

Pınar Karşıyaka: Barış Hersek, Akif Egemen Güven

Tofaş: Samet Geyik

Milwaukee Bucks: Ersan İlyasova

New Orleans Pelicans: Ömer Faruk Aşık

Philadelphia 76'ers: Furkan Aldemir

GRUP MAÇLARI ALMANYA'DA

Grup maçlarını Almanya'nın Berlin kentinde oynayacak olan A Milli Takımımız, İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak.

A Milli Takımımız'ın maç programı:
5 Eylül İtalya-Türkiye
6 Eylül Türkiye-İspanya
8 Eylül Almanya-Türkiye
9 Eylül Türkiye-Sırbistan
10 Eylül Türkiye-İzlanda

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 12 Dev Adam Kadrosu Açıklandı! Enes Kanter Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Hasan: Bir spor kalmıştı el atmadığınız. Bu siyasi kararlarla Türkiye miz her alanda Enes KANTER gibi kaliteli insanları bir hiç uğruna kaybetmektedir. Ama unutmamak lazım ki eden bulur. Bugün milleti kurban edenler yarın olurlar bu millete kurban. 7 3 Yanıtla
  • KAPTAN MARKOS: karar tamamen siyasi 6 4 Yanıtla
  • Hakkı tutan: Bırakın bu işler ya. Uzun olarak iyi oyuncusu varmış da falan filan. Enes o posizsyonda dünya Çapında bir oyuncu. Korktuk alamadık, Üzerimizde baskı var diyemiyorlar.... 6 3 Yanıtla
  • TTTAAARRREEEBBB: adam günlerdir tweet atıyor Milli Takımda oynamak benim için gurur verici birşey diye antröner de çıkıyor enes yanaşmadı diyor. yukarıdan uyarı aldım desene sen bu işe. 5 0 Yanıtla
  • KHAN: Bu nasıl grup ? Kim kurayı çektiyse elinin ayarı yokmuş :) 2 1 Yanıtla
  • TÜRK: HEPİNİZE BAŞARILAR DİLİYORUM ASLAN PARÇALARI 0 1 Yanıtla
  • can sanane: ust mercilerden almis emiri cemaatci diye almadilar adami kadroya. 1 0 Yanıtla
  • MURAT: KİM NE DERSE DESİN ENESİ KADROYA ALMAMAK MEMLEKETE İHANETTİR. 1 0 Yanıtla
  • engin: Beşiktaş dan 1 oyuncu bile yok.. 0 0 Yanıtla
  • eren: Yalannnnmm 0 0 Yanıtla

Advertisement