First Republic Bank İflas Etti ve JP Morgan Chase'e Satıldı - Son Dakika
Soğuk Haber

First Republic Bank İflas Etti ve JP Morgan Chase'e Satıldı

First Republic Bank İflas Etti ve JP Morgan Chase\'e Satıldı

First Republic Bank, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından iflas edildi ve JP Morgan Chase'e satıldı. JPMorgan, bankanın mevduatlarını ve varlıklarının çoğunu satın aldı. FDIC, First Republic'in kredilerindeki kayıpları JPMorgan ile paylaştı.

09.06.2023 11:56

First Republic Bank'ın müşterileri hesaplarından para çekmeye başladı ve banka, mevduat sertifikalarında daha yüksek oranlar sunarak akıntıyı durdurmaya çalıştı. Daha sonrasında yaşanan farklı gelişmelerin ardından konu hakkındaki diğer detaylar merka konusu haline geldi ve tekrar araştırılmaya başlandı. Peki, First Republic Bank battı mı? First Republic Bank kapandı mı, iflas mı etti?

FİRST REPUBLİC BANK BATTI MI?

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), First Republic Bank'in 1 Mayıs 2023 tarihinde iflas ettiğini ve JP Morgan Chase'e satılacağını açıkladı. Pazartesi sabahı varılan anlaşmanın bir parçası olarak JPMorgan, First Republic'in sigortalı ve sigortasız 92 milyar dolarlık mevduatının tamamını üstleneceğini söyledi. Ayrıca bankanın yaklaşık 173 milyar dolarlık kredi ve 30 milyar dolarlık menkul kıymet de dahil olmak üzere varlıklarının çoğunu satın alıyor. FDIC, First Republic'in kredilerindeki kayıpları JPMorgan ile paylaştı.

Son Dakika Soğuk Haber First Republic Bank İflas Etti ve JP Morgan Chase'e Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement