Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi - Son Dakika
Sağlık

Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi

Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi

Yaşlılıkta turizm çözümlerinin geliştirilmesi konusunda gelenekselleşen Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi, 24-25 Kasım'da gerçekleştirilecek.

13.11.2016 15:56

Yaşlılıkta turizm çözümlerinin geliştirilmesi konusunda gelenekselleşen Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi, 24-25 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Üniversitesinin koordinasyonuyla 24-25 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek kongrede, yaşlı bakımı ve yaşlı turizmi ele alınacak.

Kongrede, Türkiye'nin nitelikli turizminin gelişmesine yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Sağlığa Yolculuk" ve "Üçüncü Bahar" adlı belgesel filmlerinin gösterimleri yapılacak.

Medikal Turizm Derneğinin gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından sahneye koyulan ve Türkiye de ilk defa yaşlılığın ve alzaymır ile yaşamın konu edildiği "Annemin Son Çılgınlıkları" adlı tiyatro oyunundan fragman yer alacak.

İlköğretim okullarında düzenlenen "Yaşlılık ve Teknoloji", "Yaşlılıkta Sosyokültürel Hayat" konularındaki resim yarışmalarında ödül alan çocuklara, teknoloji ödülleri verilecek.

"Türkiye, eşsiz dinamiklere sahip"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, kongreye ilişkin değerlendirmesinde, dünyada yaşlı bakımı turizminde ve yaşlı bakımı ihtiyacının karşılanmasında Türkiye'nin eşsiz dinamiklere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'de yaşlı bakımı ve yaşlı turizmi, yaşlı bakımı ekonomisi, yaşlı bakımında Ar-Ge ve inovasyon konularında ulusal ve uluslararası işbirlikçilerle yenilikler ve değerler yaratacak projelerin hazırlandığını ifade eden İbiş, kongrenin bu konuda önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kongre Koordinatörü ve Medikal Turizm Derneği Başkanı Dr. Sinan İbiş Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin yaşlanma konusundaki çözüm ihtiyacının hızla arttığının altını çizdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement