Uçak ambulansla Mardin'den Ankara'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi - Son Dakika
Sağlık

Uçak ambulansla Mardin'den Ankara'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi

Uçak ambulansla Mardin'den Ankara'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi 50 Günlük Jiyan bebeğin babası Akın: "Şu anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çok iyi bakıyorlar" Mardin'den Ankara'ya uçak ambulansla sevk edilen 50 günlük Jiyan bebeğin babası İsmail Akın, "Sağlık Bakanı...

19.01.2023 14:47  Güncelleme: 15:03

Uçak ambulansla Mardin'den Ankara'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi

50 Günlük Jiyan bebeğin babası Akın: "Şu anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çok iyi bakıyorlar"

ANKARA - Mardin'den Ankara'ya uçak ambulansla sevk edilen 50 günlük Jiyan bebeğin babası İsmail Akın, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bize çok yardımcı oldu, Allah ondan da razı olsun. Doktorlar bize yardımcı oldular. Sonra uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirdiler. Şu anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çok iyi bakıyorlar" dedi.

Mardin'de 50 gün önce dünyaya gelen Jiyan bebek, geçirdiği beyin kanaması ve nöbet sonrası yoğun bakıma alındı. Yoğun bakıma alındıktan sonra hemofili (kanama bozukluğu) teşhisi koyulan 50 günlük Jiyan bebek, Sağlık Bakanlığı envanterine 2010 yılında katılan ve o günden beri ücretsiz hizmet veren uçak ambulansla tedavi gördüğü Mardin Araştırma Hastanesi'nden Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Başkente sevk edilen 50 günlük Jiyan bebeğin babası İsmail Akın, bebeği Jiyan Akın'ın Ankara'ya sevk edilişini ve sağlık durumunu İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı.

"Şu anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çok iyi bakıyorlar"

Mardin Araştırma Hastanesi'ne götürmeden önce akşam 21.00 sıralarında 50 günlük bebeğinin birden ağlamaya başladığını belirten baba İsmail Akın, "Hiç normal değildi bu. Çocuğum belki korkmuştur, acıkmıştır diye düşündük ama susmadı o gece. Titremeye başlayınca belki soğuktur diye düşündük. Biz bilmiyorduk zaten. Benim eşimin annesi 'Bebeğimiz nöbet geçiriyor' dedi. Mardin Devlet Hastanesi'ne götürünce orada beyin kanaması geçirdiğini anladık. Allah razı olsun, oradaki doktorlar bize çok yardımcı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bize çok yardımcı oldu, Allah ondan da razı olsun. Doktorlar bize yardımcı oldular. Sonra uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirdiler. Şu anda da durumu çok iyi, doktorlar çocuğuma çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

"Çocuğumu gördüm durumu da çok iyiydi, Allah'a şükürler olsun"

Ankara'ya sevk edildikten sonra bebeğini ilk defa gördüğü esnada kendisini çok güzel bir duygu içerisinde bulduğunu ifade eden Akın, "Çocuğumu gördüm ve mutlu oldum. Doktorlar da bize çok yardımcı oluyor, bebeğimizi de bize gösterdiler ve gereken ne varsa bize söylediler. Çok mutluyum. Çocuğumu gördüm durumu da çok iyiydi, Allah'a şükürler olsun" ifadelerine yer verdi.

Jiyan bebek uçak ambulansla Ankara'ya getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer vermişti:

"Araştırma Hastanesinde tedavi altında olan 50 günlük Jiyan bebek, uçak ambulansla Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildi. Yoğun bakımda olan Jiyan bebeğin durumu iyi. Geçmiş olsun bebek."

Uçak ambulansla Mardin\'den Ankara\'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Uçak ambulansla Mardin'den Ankara'ya sevk edilen Jiyan bebeğin durumu iyi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement