Türkiye'nin 7'nci Yüz Nakli - Son Dakika
Sağlık

Türkiye'nin 7'nci Yüz Nakli

Türkiye\'nin 7\'nci Yüz Nakli

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: " Recep'e ihtiyacı olan her şeyi naklettik. Burun, üst dudak, üst çene ve damak nakledildi.

28.12.2013 18:25

Türkiye'nin 7'nci yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, "Recep'e ihtiyacı olan her şeyi naklettik. Burun, üst dudak, üst çene ve damak nakledildi. Yüzü tam istediğimiz gibi oldu" dedi.

Özkan, 4 saat 10 dakika süren ameliyatın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyatın oldukça güzel geçtiğini söyledi. Özkan, " Recep Kaya'ya daha önce bir kaç kere yüz çıkmıştı. Ancak şanssızlığı nedeniyle nakil olamamıştı. Recep'e ihtiyacı olan her şeyi naklettik. Burun, üst dudak, üst çene ve damak nakledildi. Yüzü tam istediğimiz gibi oldu" dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Ali Emre Küçük'ün (34) ailesi tarafından bağışlanan yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 12 yaşındayken oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu yaralanan 22 yaşındaki Recep Kaya'ya nakledilmişti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Türkiye'nin 7'nci Yüz Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement