Suudi Arabistan'da 1 Kişi Daha Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Sağlık

Suudi Arabistan'da 1 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Suudi Arabistan\'da 1 Kişi Daha Hayatını Kaybetti

Suudi Arabistan'da SARS hastalığına benzer belirtileri olan corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

11.06.2013 10:58

Suudi Arabistan'da, SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu) hastalığına benzer belirtileri olan  corona virüsü nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, corona virüsü nedeniyle  ülkenin doğusundaki  El-Ahsa vilayetinde1 kişinin daha hayatını kaybettiği, son iki haftada 8 kişinin ölümüne neden olan hastalık nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 26'ya ulaştığı ifade edildi.

Bakanlık, ülkenin doğusundaki El-Ahsa vilayetinin 17 kişi ile virüsten en çok etkilenen bölge olduğunu, vilayette şu ana kadar 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan'da virüsün tespit edildiği geçen eylül ayından bu yana virüsten etkilenenlerin sayısının 40'a ulaştığı bildirildi.

Virüsün yayılma potansiyelinden endişe ettiklerini dile getiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Dr. Margaret Chan, Suudi yetkillerle laboratuvar analiz sonuçlarını değerlendirecek acil ortak ekip kurulması yönünde anlaşmaya varıldığını, yaklaşan hac mevsiminden önce Suudi yetkililere durum değerlendirmesi çağrısında bulunduklarını açıklamıştı.

Akciğerleri ve böbrekleri tahrip eden, bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temas halinde bulaşabileceği düşünülüyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi bulunmayan virüse karşı hiçbir koruyucu aşı ya da antibiyotik ilaç tedavisinin bulunmadığı kaydediliyor.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de rastlanmayan virüsün hacılara ve umrecilere bulaşmasını önlemek için bakanlığın kapsamlı hazırlık içerisinde olduğu vurgulandı. - Cidde

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Suudi Arabistan'da 1 Kişi Daha Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement