Sağlık’da Devrim Yaptık - Son Dakika
Sağlık

Sağlık’da Devrim Yaptık

Sağlık’da Devrim Yaptık

Milletvekili Yılmaz Tunç Sağlık-Sen Bartın Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunda Konuştu

11.10.2010 04:29  Güncelleme: 04:30

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av.Yılmaz TUNÇ, Sağlık-Sen Bartın Şubesinin 2. Olağan Genel Kuruluna katılarak yaptığı konuşmada son sekiz yılda AK Parti iktidarının her alanda olduğu gibi Sağlık alanında da çok büyük hizmetlere imza atarak adeta Sağlıkta bir devrim yaptığını söyledi.

Sağlık-Sen Bartın Şubesi 2. Olağan Genel Kurul toplantısı Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Sağlık-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih DURMUŞ'un gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısına AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes TURBAY, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri FIRINCIOĞLU, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup ULUPINAR, MHP İl Başkanı Sezai BİLGİN, SP İl Başkanı Üanl YURTBAY, Kastamonu, Karabük, Zonguldak ve Düzce İllerinin Sağlık-Sen Şube Başkanları ve Sağlık-Sen Bartın Şubesine üye sağlık ve sosyal hizmet çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şube başkanı Naci DURMUŞ açış konuşması yaparak Sağlık-Sen Bartın şubesinin çalışmaları hakkında genel kurulu bilgilendirdi. Sağlık-Sen Genel Sekreteri Menderes TURBAY'da genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sağlıkta önemli bir değişim ve dönüşüm projelerine imza attığını belirterek, bunda Sağlık-Sen'in önemli katkıları olduğunu kaydetti.

AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz TUNÇ'ta Halk içinde muteber bir nesne yok sıhhat gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen Kanuni Sultan Sülyemanın şiiri ile başladığı konuşmasında; "her şeyin başı sağlıktır, bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir, bu anlayış içerisinde bütün sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri göstererek hizmet veriyorlar, sağlıkta dönüşüm ve değişim projesinin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Milletvekili TUNÇ yaptığı konuşmada son sekiz yılda sağlık alanında hiçbir iktidarla kıyaslanamayacak derecede icraatlara imza attıklarını 400'den fazla yeni hastane binasını hizmete açtıklarını, Aile hekimlerinin en ücra köydeki yaşlı hastaların ayağına kadar gittiğini, herkesin istediği eczaneden ilacını alabilmesinin sağlandığını, hastanelerdeki ilaç kuyruklarına son verdiklerini, ambulans helikopterlerin, paletli ambulansların, uçak ambulansların hizmete girerek hayat kurtardıklarını söyledi.

Sadece sağlık alanında değil, bütün alanlarda ülkemizi ileriye taşıyan bir iktidarın olduğunu belirten Milletvekili TUNÇ konuşmasında; "Eğitimde yaptıklarımız başlı başına bir devrimdir, 5000 tane okulu 8 yılda yapan bir iktidar, kitapları ücretsiz dağıtan bir iktidar, 81 vilayete Üniversite kuran bir iktidar var ortada.

Köydes Projesi ile yıllarca ihmal edilen köylerimizi yol ve suya kavuşturan, Beldes Projesi ile Beldelerimize hizmet eden, 400 bin adet toplu konut yaparak, Sivas büyüklüğünde 15 adet yeni şehir inşa eden, dağları yere indirerek 11.000 km. duble yol yapan, hızlı trenleri, tünelleri, barajları inşa eden bir iktidar var ortada. Ekonomide tarihi rekorlar kıran enflasyonu 40 yıl aradan sonra tek haneli rakama düşürerek halkımızı enflasyona ezdirmeyen bir AK Parti iktidarı var ortada.

Bundan önceki hükümetler döneminde yabancı para karşısında değerini saat başında yitirdiği için insanların maaşını alıp döviz büroları önünde kuyruklara girdiği günleri unutturan bir iktidar var ortada. Teşvik şasalarıyla binlerce yeni fabrikanın açılmasını sağlayan yıllık ihracatı 36 milyar dolardan 132 milyar dolara çıkaran bir iktidar var ortada. Küresel krizden etkilenmemek için gerekli tedbirleri alan, esnafına tüccarına çiftçisine her zaman destek olan bir iktidar var ortada.

Türkiye'yi dünyanın 17. Avrupanın 6. Büyük ekonomisi yapan, 151 ülkenin oyunu alarak ülkemizi BM Güvenlik Konseyi üyesi yapan, İslam Konferansı Teşkilatının Genel Sekreterliğini üstlenen, Avrupa Birliği ile müzakerelere başlayan, Avrupa Konseyi Parlamentosunun Meclis Başkanlığını üstlenen Güçlü Türkiye'yi inşa eden bir iktidar var ortada" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından faaliyet ve denetim raporlarının görüşüldüğü Sağlık-Sen Bartın Şubesinin Olağan genel kurulunda seçimlere geçildi, İki ayrı listenin yarıştığı seçimlerin sonucunda Sağlık-Sen şube başkanlığına Naci DURMUŞ yeniden seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Sağlık’da Devrim Yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement