Öğretim Üyelerinden Hastalar İçin Gönüllü Mesai - Son Dakika
Sağlık

Öğretim Üyelerinden Hastalar İçin Gönüllü Mesai

Öğretim Üyelerinden Hastalar İçin Gönüllü Mesai

BEÜ Diş Fakültesi öğretim üyeleri, yeni fakülte binasının tamamlanmasının ardından hasta yoğunluğu nedeniyle her gün gönüllü olarak bir saat fazla mesai yapacak Rektör Prof. Dr. Özer: "Yen...

17.11.2013 12:06

KASIM SAKALLI - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Diş Fakültesi öğretim üyeleri, yeni fakülte binasının tamamlanmasının ardından hasta yoğunluğu nedeniyle her gün gönüllü olarak bir saat fazla mesai yapacak.

Diş Hekimliği Fakültesi, inşaatı son aşamaya gelen bağımsız binanın tamamlanmasının ardından 8 anabilim dalına ait 7 klinik, 2  lokal ameliyathane, genel anestezi ameliyathanesi, engellilere yönelik klinik ve 6 laboratuvarla sağlık hizmetlerini daha etkin sunacak.

32 diş ünitesini yeni binada 104'e yükseltmeyi hedefleyen fakültede randevu sistemiyle sürdürülen tedavi hizmetlerindeki yoğunluk nedeniyle öğretim üyeleri, gönüllü olarak bir saat fazla mesai yapacak.

Bölgede bulunmayan çocuk diş hekimliği ve ortodonti bölümüyle öne çıkan fakültenin yeni binasında yer alan çocuk oyun odası, mescit, bebek emzirme odası, toplantı ve seminer odası, konferans salonuyla en iyi şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğunluk nedeniyle hastalara bir-iki yıl sonrasına bile randevu verilebildiğini söyledi.

Tedavi sırasında özellikle ağız diş bakımında beklenmesi gereken süreçler olduğunu, bunun da randevulardaki yoğunluğu artırdığını vurgulayan Özer, "Bunu azaltabilmek ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için öğretim üyesi arkadaşlarımızla görüştük. Gönüllü fazla mesai teklif ettik, onlar da kabul etti. Yeni fakülte binamıza taşındıktan sonra öğretim üyelerimiz gönüllü olarak bir saat fazla çalışarak randevudaki yığılmayı azaltacak" diye konuştu.

Diş sağlığında kapsamlı hizmet

Özer, vatandaşların diş sağlığı konusundaki her türlü tedaviyi yaptırabileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çevre kentlere de önemli bir hizmet sunulacak ancak kentin ihtiyacına bile cevap verebilsek yeter. Diş bakımı konusunda hepimizin basit de olsa problemleri var. O yüzden hasta gelmesi konusunda  sıkıntı olmaz. Tam tersine taleplere yetişememe sıkıntımız var. Bunu da öğretim elemanlarımızın ve sağlık personelinin fedakarlığı ile çözeceğiz. Öğretim üyelerimizin fedakarlığının Türkiye'de farklı ve örnek bir uygulama olacağını düşünüyoruz. Diş hekimliği fakültemizde gerçekten genç, dinamik ekibimiz var. Çok iyi şeyler yapmak istiyorlar. Biz de her türlü imkanı onlara vermek için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda çok pozitifler, kendilerini kutluyorum."

Yeni fakültesi binasının gelecek yıl şubatta tamamlanacağını belirten Özer, çalışmaların daha erken bitebileceğini sözlerine ekledi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Öğretim Üyelerinden Hastalar İçin Gönüllü Mesai - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement