Malatya'da dünyanın en zehirli örümceği tespit edildi - Son Dakika
Sağlık

Malatya'da dünyanın en zehirli örümceği tespit edildi

Malatya\'da dünyanın en zehirli örümceği tespit edildi

Malatya'nın Kale ilçesinde, Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş'un bildirmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'nde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan 'argiope lobata' türünü inceledi. Argiope lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehir, insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kaybına neden olabilir. Örümceğin insanlara saldırmadığı ancak nörodejeneratif hastalıklarda kullanılan zehirin Türkiye'de ender rastlanan bir tür olduğu belirtildi.

20.09.2023 17:53

Malatya'nın Kale ilçesinde dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olduğu belirtilen "argiope lobata" türüne rastlandı.

Kale Belediye işçisi Turgut Karakuş, Salkımlı Mahallesi'nde daha önce hiç görmediği bir örümcekle karşılaştı.

Durumun bildirilmesi üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Cem Karaca ve veteriner ekipleri, Salkımlı Mahallesi'ne giderek, dünyanın en zehirli örümceklerinden birisi olan "argiope lobata" türünü yerinde inceledi.

Karaca, AA muhabirine, üzerinde farklı desenleriyle dikkat çeken argiop lobata türü örümceğin taşıdığı güçlü zehirle insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceğini söyledi.

Karaca, örümceğin kolay kolay insanlara saldırmadığını belirterek, böcekte bulunan zehirin "nörodejeneratif" hastalığında kullanıldığını, Türkiye'de iki türü olduğu bilinen, dünya genelindeyse Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı bulunan örümceğin ender rastlanan bir tür olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Malatya'da dünyanın en zehirli örümceği tespit edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement