İstanbul'da Aile Hekimliği Uygulaması 1 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika
Sağlık

İstanbul'da Aile Hekimliği Uygulaması 1 Kasım'da Başlıyor

İstanbul\'da Aile Hekimliği Uygulaması 1 Kasım\'da Başlıyor

Toplam 3 bin 645 aile hekiminin görev yapacağı İstanbul'da 3 bin 600 hastaya bir aile hekimi düşecek.

20.10.2010 17:38

Toplam 3 bin 645 aile hekiminin görev yapacağı İstanbul'da 3 bin 600 hastaya bir aile hekimi düşecek. İstanbul'un her ilçesine toplam 39 Toplum Sağlığı Merkezi kurulucak. 930 Aile Sağlığı Merkezi hizmet verecek.

69 ilde pilot uygulaması yapılan Aile hekimliği uygulaması, 1 Kasım'dan itibaren İstanbul'da başlıyor. Konuya ilişkin duyuruyu İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna duyurdu. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğün'de yapılan toplantıda Dokucu, İstanbul'un aile hekimliği uygulamasına hazır olduğunu söyledi. Aile hekiminin yaş, cinsiyet ve hastalık ayırt etmeksizin birinci basamak hekim olduğunu söyleyen Dokucu, aile hekimlerinin aşılamadan, korucu sağlık hizmetlerine kadar bir çok sağlık hizmetinde görevli olacağını söyledi. İstanbul'da yaşayan vatandaşların 1 Kasım'dan itibaren aile hekimlerinin kim olduğunu www.istanbulsaglik.gov.tr adresinden öğrebileceklerini açıklayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, aile hekimliğinde birinci aşama tedavi ve labaratuvar hizmetlerinin tamamen ücretsiz olacağını belirtti. İstanbul dışından gelenlerin istedikleri aile hekimine muayene olabileceklerini ifade eden Dokucu, misafir hastaların sağlık kayıtlarının kendi doktorlarına elektronik ortamda ileteceğini söyledi.

3 BİN 600 İSTANBULLUYA 1 AİLE HEKİMİ

Mevcut sağlık ocaklarında çalışan pratisyen hekimler ve aile hekimi için başvuran uzman hekimlerin eğitim alarak aile hekimi olabiliceklerini söyleyen Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "aile hekimliği birinci aşama uyum eğitimleri için yaklaşık 5 bin hekim başvurmuştur. 4 bin 916 hekim eğitim almıştır " şeklinde konuştu. İstanbul'da toplam 3 bin 645 hekimin görev yapacağını da açıklayan Dokucu," 3 bin 600 İstanbulluya bir aile hekimi düşecektir" dedi. İstanbul'un her ilçesine toplam 39 Toplum Sağlığı Merkezi oluşturulacağını belirten Dokucu, 10 Ekim'den itibaren Aile Hekimliği Birimi sayısının 3 bin 300 olduğunu boş olan 345 hekim içinde yakında atama yapılacağını söyledi. İstanbul'da toplam 930 Aile Sağlığı Merkezi olacağını söyleyen Dokucu, Aile Hekimliği uygulamasına yönelik bilgilendirme kampanyalarına başladıklarını da sözlerine ekledi.

Özgür ALTUNCU- Özgür ARSLAN- İSTANBUL- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık İstanbul'da Aile Hekimliği Uygulaması 1 Kasım'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement