Bolu'da Yenidoğan Bölümünde Sağlık Personeline Eğitim Veriliyor - Son Dakika
Sağlık

Bolu'da Yenidoğan Bölümünde Sağlık Personeline Eğitim Veriliyor

Bolu\'da Yenidoğan Bölümünde Sağlık Personeline Eğitim Veriliyor

Bolu'da hastanelerin yenidoğan bölümünde çalışan sağlık personeline, 'Yenidoğan Canlandırma Programı' kapsamında eğitim verilmeye başlandı. İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen eğitim programıyla sağlık personeline temel canlandırma becerisi kazandırılarak ölümlerin azaltılması hedefleniyor.

24.10.2023 14:11  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da hastanelerin yenidoğan bölümünde çalışan sağlık personeline, "Yenidoğan Canlandırma Programı" kapsamında eğitim verilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünce yenidoğan bölümündeki sağlık personeline temel canlandırma becerisi kazandırılması ve doğumda oksijen yetersizliğinden kaynaklı gelişebilecek ölümlerin azaltılmasına katkıda bulunulması amacıyla eğitim programı düzenlendi.

Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde iki gün sürecek eğitimlere, 50 sağlık personeli ve 11 eğitmen katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, kursların insan hayatına dokunma noktasında çok değerli olduğunu belirterek, "Bir kişinin hayatını kurtarmak, bütün alemin hayatını kurtarmakla eş değer. Yaptığımız işin kıymeti de buradan geliyor. Bu alanda çalışan arkadaşlara müdürlük olarak her zaman katkı vereceğiz, onların sürekli yanındayız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bolu'da Yenidoğan Bölümünde Sağlık Personeline Eğitim Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement