Başhekim Lösemili Çocukların Sevincini Paylaştı - Son Dakika
Sağlık

Başhekim Lösemili Çocukların Sevincini Paylaştı

Başhekim Lösemili Çocukların Sevincini Paylaştı

Lösemili çocukların coşkusuna dayanamayan aileler de halaya katılınca, Başhekim Alan ve doktoralarda halay çekerek bu mutluluk tablosuna ortak oldular.

15.11.2015 16:49

Lösemi Çocuklar Haftası nedeniyle D.Ü. hastanelerinde tedavi gören lösemi çocuklar için düzenlenen moral etkinliğinde lösemi çocuklar, aileleri ve doktorlar birlikte halay çekti.
Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen moral gününe D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, D.Ü. Çocuk Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Söker D.Ü.Kalp Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Meki Bilici, , Tedavi gören lösemi çocuklar ve Aileleri katıldı.

Yoğun ilginin olduğu moral etkinliğinde konuşan D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan; Hastanelerimizde tedavi gören lösemili Çocuklarımızı bir araya getirmek, birkaç saatliğine de olsan onları hastane ve tedavi ortamından uzaklaştırmak amacıyla her yıl bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızı sağlıklı ve onları bir arada eğlenirken görmek bizleri sevindiriyor. Bu anlamlı programı düzenleyerek Lösemili çocuklarımıza moral kazandıran onları mutlu eden ve eğlendiren üniversitemiz öğrencileri ve hastanemiz personeline teşekkür ederim"dedi.

Hastalarımızın yüzde 90'nını iyileştiriyoruz

Daha sonra konuşan D.Ü. Çocuk Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Söker,"Biz çocuklarımıza, ilaçlı tedavi. Radyo terapi, kemoterapi tedavisi yapıyoruz. ve bazen de bazı çocuklarımızı ilik nakline gönderiyoruz. Bunların yüzde 80-90 nını iyileştirebiliyoruz. Ancak bu çocuklarımızın psikolojik tedaviye de ihtiyaçları vardır. Bu moral etkinlikleri de psikolojik tedavinin bir parçasıdır. ."şeklinde konuştu.

Pasta kesip halay çektiler

Pasta ve içeceklerinde ikram edildiği moral etkinliğinde lösemili çocuklar Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, lösemi çocuklarla birlikte pasta kesip elleriyle yedirdi. Prof. Dr. Murat Söser, Doç. Dr. Meki Bilici'nin de hazır bulunduğu Pasta ikramından sonra salona geçildi. Burada lösemi çocuklar palyaço ve müzik eşliğinde halay çektiler. Lösemi çocukların coşkusuna dayanamayan aileler de halaya katılınca, Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, Çocuk onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Söker, Kalp Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç Dr. Meki Bilici, D.Ü. Hastaneleri Müdür Yardımcıları bu mutluluk tablosuna halaya kalkarak ortak oldular...

Aileler de Mutlu oldu

Lösemili Hasta Çocuklar ve aileleri böyle bir etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek "Önemli olan hatırlanarak böyle bir program düzenlemeleridir. Bu etkinlikler ile kamuoyu oluşturarak toplumda bizlerinde olduğunu hatırlatıyorlar ve gündem oluşturuyorlar. Bundan dolayı mutlu oluyoruz" dediler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Başhekim Lösemili Çocukların Sevincini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement