YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir - Son Dakika
Politika

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

Cumhur İttifakı'nın Erdoğan'ın bir kez daha Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için yaptığı çağrıya Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan yanıt gecikmedi. Kılıç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir" ifadelerini kullandı.

18.03.2024 13:49  Güncelleme: 14:39

YRP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin önünü açabilecek bir anayasa değişikliğine ilişkin yaklaşımlarını da sordu. Temelde başkanlık sistemini desteklediklerini belirten Kılıç, böyle bir öneriye sıcak bakmadıklarını ifade etti.

SUAT KILIÇ GÜNDEMDEKİ SORULARA YANIT VERDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesi Cumhur İttifakı ile köprüleri atan Yeniden Refah Partisi'nde Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç gündemdeki merak edilen sorulara yanıt verdi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN İVEDİ YAPILMASI LAZIM"

Son dönemde yaşanan Yargıtay-AYM krize değinen Kılıç, "Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki çatışma, bir yetki çatışmasına dönüşmek üzere. Bu çatışmanın gitmesi, yoruma mahal bırakılmaması için bir anayasa değişikliği yapılması gerekiyor. Bu anayasa değişikliğinin ivedi yapılması lazım" diye konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİNE DESTEK VERECEKLER Mİ?

Yerel seçimlerin ardından AK Parti hükümetinin gündeme getirilebileceği olası bir anayasa değişikliği teklifine destek verip vermeyecekleri sorulan Kılıç, "Bir anayasa değişikliği teklifi var mı ortada? Varsa bilelim. Görmediğin anayasa değişikliği teklifine 'evet' ya da 'hayır' nasıl diyebilirsiniz? CHP'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de 'evet' denilebilir. AK Parti'den gelecek bir anayasa değişikliği teklifine de 'evet' denilebilir. Önemli olan içinde ne olduğu" yanıtını verdi.

ERDOĞAN'IN YENİDEN ADAY OLACAĞI İDDİASI

AK Parti'nin 31 Mart'tan sonra bir anayasa değişikliği paketi hazırlayarak içine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha aday olmasını önünü açacak bir düzenlemeyi dahil edeceği iddialarına ilişkin yorumu sorulan Suat Kılıç, "Böyle bir teklife hiçbir muhalefet partisi 'evet' demeyecektir" dedi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan\'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir

Son Dakika Politika YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Erdoğan'ın yeniden adaylığına hiçbir muhalefet partisi evet demeyecektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • bedir arslan: gençlik ve spor bakanlığı yaparken iyiydi şimdimi kötü oldu 87 40 Yanıtla
  • Azat Deniz: Millet mecburmu Erdoğanı tekrar aday gormeye 51 58 Yanıtla
  • Yusuf Çarman: Minnak muhalefet 63 28 Yanıtla
  • suna genç: ya zaten 2028 e kadar yönetecek o yıla kadar iyice yaşlanacak kendi yönetmek istemez 37 29 Yanıtla
  • Oktay KUŞÇU: Rte sayesinde ekmek yiyorlar işlerine geliyor niye evet demesinler. 32 30 Yanıtla
  • Mustafa Yücel: biz cumhur ittifakı yetiyoruz dönek sen işine bak 25 21 Yanıtla
  • Altan Tan: ümmetin umudu fatih erbakan. 3 1 Yanıtla
  • necmettin durmaz: siz parti olarak chp ve dem'le yola girdiniz milletten tokatı yiyeceksiniz 2 0 Yanıtla
  • Sezgin Avcı: Ya olursa olsun siz işinize bakın 1 0 Yanıtla
  • unal kayaer: Bunların amacı kazanmak değil cumhur ittifakına kaybettirmek. Akıbetleri deva , gelecek ve saadet gibi olacak. 1 0 Yanıtla

Advertisement