Yargı Reformunun Yapılması Gerekiyordu - Son Dakika
Politika

Yargı Reformunun Yapılması Gerekiyordu

Yargı Reformunun Yapılması Gerekiyordu

Kırıkkale Üniversitesi'nin 2010-2011 Öğretim Yılı Açılışı Düzenlenen Törenle Açıldı.

20.09.2010 17:38

KIRIKKALE, Üniversitesi'nin 2010-2011 öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle açıldı. Üniversitenin kurucu rektörü olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 13 yıl sonra üniversiteye gelerek açılışta konuşurken, Anayasa değişikliğiyle birlikte yargı reformunun yapılması gerektiğini söyledi.

Üniversitenin mavi salonunda düzenlenen açılışa İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İnan, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Milletvekili Turan Kıratlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Güler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, öğretim görevlileri, il müdürleri ve davetliler katıldı. Kırıkkale Üniversitesinin 17'nci eğitim-öğretim yılının açılış töreninde konuşan Bakan Atalay, ô13 yıl aradan sonra ilk kez kurucu rektörü olduğum üniversiteye gelmekten son derece mutluyum. Kırıkkale Üniversitesi'nin geleceği parlaktı ve öyle de olmuş. Her geçen gün daha da modern olmaya ve büyümeyi hak ediyor. Burada 5 yıl görev yaptım. Görevimden istifa etmemi istediler, ama istifa etmedim, aldılar. O zaman her şeye rağmen üniversitenin kurucusu rektörü olarak o zaman çok iyi şeylere imza attığımıza inanıyorum" dedi.

Bakan Atalay, referandum sonucu kabul edilen yeni Anayasa ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, ôAnayasa değişikliği ile birlikte Türkiye de yargı reformunun yapılması gerekiyordu. Şu anda sosyolojik verilerle önümüzde çok iyi araştırmalar var. Yargı konusunda Türkiye epey düşük sıralarda, yani kurumsal güvende bu olabilecek bir şey değil. Adaletin, hukukun olduğu bir ülkede en fazla güvenin yargıya olması lazım. Hani tuz kokarsa meselesi varsa ya; yargıya güven azalırsa insanlarımızın umudu kalmaz. Çünkü bütün çaresizlikler içersinde insanların sorunları ile ilgili en son başvuracağı yer yargı. Eğer yargıda güven unsuru azalırsa, o zamanda insanlarda umutsuzluk olur. Değişiklikler çok önemli" diye konuştu.

Bakan Atalay, bası mensuplarının güvenlik zirvesi ile ilgili sorusuna ise, ôBaşbakanımızın başkanlığında Güvenlik Zirvesi bizim zaman zaman yaptığımız toplantılardan birisi. Son gelişmeleri ve verileri paylaşıp, değerlendirdik. Biz daha çok bilgi sunduk. En son Hakkari ve son günlerdeki güvenlik konularını değerlendirdik. Bir de eğitim yılı başlıyor. Eğitim yılı başlarken tüm okullarımızda alacağımız önlemler çok önemli bizim için. O manada aldığımız tedbirler var. Bir değerlendirme idi, çok özel bir vurgu yapmamak lazım" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin yeni öğretim yılının başlama töreninde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve öğrenci konseyi Başkanı Hakan Aktürk birer konuşma yaptılar. Bu arada YÖK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Demir de ekonomi üzerine salonda bulunanlara ilk dersi verirken, müzik dinletisi ile tören sona erdi.

Erhan GÖĞEM- KIRIKKALE- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Yargı Reformunun Yapılması Gerekiyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement