Yalova'da Yerel Seçim - Son Dakika
Politika

Yalova'da Yerel Seçim

Yalova\'da Yerel Seçim

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, 1 Haziran'da halkın hizmetle hezimet arasında bir tercih kullanacağını söyledi.

06.05.2014 15:50

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, 1 Haziran'da halkın hizmetle hezimet arasında bir tercih kullanacağını söyledi.

Yalova'da 1 Haziran'da yenilenecek mahalli seçimle ilgili açıklamalarda bulunan Yakup Koçal, halkın önemli bir kararın arifesinde olduğunu söyledi. Bu seçimin AK Parti ile CHP arasında olacağına değinen Koçal, "3 haftalık bir geçiş döneminde CHP zihniyeti Yalova'da kavgayı, kargaşayı, çatışmayı, hem personel içinde, hem halk içinde ayrışmayı, ötekileştirmeyi, iftiraları, karalamaları, hepsi yalana dayalı bir politikayı benimsedi. Tabiİ hem Allah katında, hem de hukuk düzeni içinde bunların gerekli suç duyurularını, gerekli itirazlarını yapacağız. Yalova halkı bunları kısa zamanda fark etti. Yani biz Yalova'da bugün gelmiş bir insan değiliz, geçmişimiz var. Hiç birinde ne bir hukuki, ne de vicdani bir rahatsızlığım yok. Hepsini gerekli hukuki düzene aktaracağız, ama esas önemli olan şey şu; 1 Haziran'da seçimler yenilenecek. AK Parti ve CHP arasında seçim olacak. İki farklı algının toplum tarafından görülmesinin ve sandığa yansıması olacak. AK Parti deyince hizmeti görüyorsunuz. Asıl önemli olan unsur hizmet. 1 haziran seçimlerinde Yalova halkının hizmeti mi, yoksa hezimeti mi, kavgayı mı, çatışmayı mı seçeceğini göreceğiz" dedi.

CHP'nin Yalova'nın önüne çıkacak projesinin bile olmadığını, söyleyecek sözlerinin dahi bulunmadığını iddia eden Koçal, "30 Mart'ta neler söylediler, şimdi ne söyleyebiliyorlar? Bu kadar riskli bir dönemde Yalova neyle karşılaşacak? Ne düşünüyorsunuz Yalova için? Biz sadece projelerimizi anlatıyoruz, onlar sadece karalama yapmaya çalışıyorlar. Belediye meclisi seçimi olmayacak Yalova'da. Sadece belediye başkanlığı seçimi olacak. Belediye Meclisi'nde AK Parti üstün, il genel meclisinde biz varız. Zaten 30 Mart'ta da acaba hükümet gider mi diye bekleyenler vardı. Onun da gitmeyeceği, uzun yıllar Türkiye'ye hizmet edeceği belli. Böyle bir yapının üzerine sadece CHP'li bir belediye başkanı mı oturacak; kavga, çatışma, kargaşa mı gelecek, yoksa AK Partili belediye başkanı mı oturacak? Bu ikisi arasındaki değerlendirmeyi, şehrin menfaatini düşünen insanların çok kolayca yapacağını düşünüyorum" dedi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yalova'da Yerel Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement