Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Politika

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, tüm Eskişehirlilere 10 Ağustos’ta sandığa gitmeleri konusunda çağrı yaptı.

02.08.2014 15:56

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, tüm Eskişehirlilere 10 Ağustos'ta sandığa gitmeleri konusunda çağrı yaptı.

Eskişehir İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Tambova, iç ve dış karışıklıkları anımsatarak ülkenin akılcı, istikrarlı, ayağı yere sağlam basan, çatışmacı değil, uzlaşmacı bir yönetim anlayışı sürdürebilecek yeterlilikte, bilgiye ve iyi niyete sahip bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu söyledi. Karar verirken insanın kendi geleceğini oylayacağını unutmaması gerektiğini vurgulayan Tambova, "Başbakan Anayasa'da karşılığı bulunmayan, kendince üretmiş olduğu bazı yetkileri cumhurbaşkanlığı makamına geldiğinde kullanacağını açıkca söylemekte ve aslında kafasındaki toplum modelini oluşturmak için bu makamı kullanacağını beyan etmektedir. Bu yüzdendir ki, büyük uzlaşı ve çaba sonucu ortaya çıkan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ismi bu ülke için bir fırsattır" dedi.

Uzlaşı kültürünü geliştirmenin büyük bir özveri olduğunu belirterek bu özveride bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, "Değerli Eskişehir halkının ne kadar çağdaş, demokrat ve düşünceli olduğunu bildiğimden 10 Ağustos'ta mutlaka sandığa gidip Sayın İhsanoğlu'na oy vereceğine inancım tamdır. Gazze'de kaybettiğimiz canlarımızı, Soma maden şehitlerimizi ve son olarak Azerbaycan'da şehit düşen askerleri rahmet ve hasretle bir kez daha anmak istiyorum. Yüce Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurttaş barış, dünyada barış' diyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement