Xi Jinping ve Joe Biden, Çin-ABD İlişkileri ve Dünya Barışı Hakkında Görüş Alışverişinde Bulundu - Son Dakika
Politika

Xi Jinping ve Joe Biden, Çin-ABD İlişkileri ve Dünya Barışı Hakkında Görüş Alışverişinde Bulundu

Xi Jinping ve Joe Biden, Çin-ABD İlişkileri ve Dünya Barışı Hakkında Görüş Alışverişinde Bulundu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden, Çin-ABD ilişkilerinin gidişatı ve dünya barışını etkileyen konular hakkında samimi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki lider birbirlerine saygı göstermenin, iletişim kanallarını açık tutmanın, çatışmayı önlemenin ve ortak çıkar alanlarında işbirliği yapmanın önemini vurguladı. Ayrıca, yapay zeka, narkotik suçlarla mücadele ve askeri işbirliği gibi konularda ikili diyalog ve işbirliğini teşvik etme konusunda mutabık kaldılar. Görüşme sonrasında ise liderler, iklim kriziyle mücadele çabalarını hızlandırmak için birlikte çalışmanın önemini vurguladılar.

16.11.2023 15:29

SAN FRANCISCO, 16 Kasım (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Joe Biden, Çin-ABD ilişkilerinin gidişatı açısından kritik öneme sahip stratejik ve kapsamlı konular ile dünya barışı ve kalkınmasını etkileyen önemli meseleler hakkında samimi ve derinlemesine görüş alışverişinde bulundu.

Görüşme Çarşamba günü ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Francisco kentinin yaklaşık 40 kilometre güneyinde bulunan bir kır evi olan Filoli Malikanesi'nde yapıldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Politika Xi Jinping ve Joe Biden, Çin-ABD İlişkileri ve Dünya Barışı Hakkında Görüş Alışverişinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement