Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü - Son Dakika
Politika

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

Van İl Seçim Kurulu, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına ve mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi. Gelişme şehirde tansiyonun yükselmesine neden olurken, Zeydan ve beraberindeki partililerin protestosuna polis ekipleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Arbede anı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi.

02.04.2024 15:07  Güncelleme: 15:11

Türkiye hafta sonu yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Van Büyükşehir Belediyesi'nde yarışı oyların yüzde 55,48'ini alan DEM Partili Abdullah Zeydan birinci sırada tamamladı. Ancak Zeydan'ın memnu hakları seçimden hemen önce mahkeme kararıyla alındı.

KARAR SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE VERİLDİ

DEM Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada Zeydan'ın memnu haklarının 29 Mart Cuma günü, başsavcılık üzerine mahkeme kararıyla alındığı belirtildi. DEM, mahkeme kararına itiraz etti. Partiden yapılan açıklamada, itiraz süreci beklenmeden mahkeme kararının mazbata verilmemesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ulaştırıldığı belirtildi.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

MAZBATA EN YÜKSEK İKİNCİ OYU ALAN ADAYA VERİLDİ

Tartışmalar sürerken, Van İl Seçim Kurulu Zeydan hakkındaki kararını verdi. Kurul, Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığını bildirdi. Karar oy çokluğuyla alındı. Seçim Kurulu, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesini kararlaştırdı. Van'daki seçimlerde en yüksek oyu AK Parti adayı Abdulahat Arvas almıştı.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

VAN'DA TANSİYON YÜKSELDİ

Van'da başkanlığın DEM Parti'den alınıp AK Parti'ye verilmesi şehirde tansiyonu yükseltti. Abdullah Zeydan ve beraberindeki partililerin protesto gösterilerine polis ekipleri gaz bombalarıyla müdahale ederken, kalabalık gruplar bölgede sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yaşanan gerginlik cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü
Van\'da başkanlık DEM\'den AK Parti\'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü

Son Dakika Politika Van'da başkanlık DEM'den AK Parti'ye geçti, sokaklar savaş alanına döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Ahmet Akpınar: İŞTE BU YÜZDEN AKP KAYBETTİ VE KAYBETMEYE DEVAM EDECEK... 734 507 Yanıtla
    Tanem 1001: Ahmet akpınar zibitisi akp ile ne alakası var siz vatan hayinisiniz biz vatan sevdalısı arasındaki fark bu 207 251 Fikret Karaslan: ne deyyon uli 19 64
  • eyup yamak: YSK nın yaptığı yanlış.Bu adamın suçu veya cezası var ise niçin adaylığını kabul ettiniz. 785 117 Yanıtla
    Savaş Barış: Bahane bahane 155 39 Harun Çelik: Kayyumun yeni şekli 138 25
  • Mevlut Emre: O sokaklarda taş sopa yapan da teröristir oy verdiyiniz tipler bu tipler iki lokmaya ülkeyi satan suriyeliden bi farkı yok chp hdp lilerin 308 411 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Şimdi haksızlığa uğrayan terörist sevici bir parti. Hakkını savunsan bir dert savunmasan bir dert. Ak parti kayyum atasa daha mantıklıydı. böyle ali cengiz oyunları yaptığı için kaybediyor zaten. 385 136 Yanıtla
    Selami Karagülle: Son cümlen hariç hepsine katılıyorum 21 20 Selami Karagülle: İlk defa katılıyorum sana 15 20
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement