Türkiye, Danimarka ve Hollanda Büyükelçiliklerini Kur'an-ı Kerim Yakılması Eylemleri Nedeniyle Çağırdı - Son Dakika
Politika

Türkiye, Danimarka ve Hollanda Büyükelçiliklerini Kur'an-ı Kerim Yakılması Eylemleri Nedeniyle Çağırdı

Türkiye, Danimarka ve Hollanda Büyükelçiliklerini Kur\'an-ı Kerim Yakılması Eylemleri Nedeniyle Çağırdı

Türkiye'nin Kopenhag ve Lahey Büyükelçilikleri ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak duyulan rahatsızlık bildirildi. Türkiye'nin ve bazı Müslüman ülkelerin büyükelçiliklerinin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması eylemlerinin devam etmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Söz konusu diplomatlara, bu aşağılık saldırılardan duyulan rahatsızlık bildirilirken, Türkiye'nin bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı. Danimarka Maslahatgüzarı 18 Ağustos'ta da aynı konuda Bakanlığa çağrılmıştı.

21.08.2023 17:25

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemlerden dolayı bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre; görüşmelerde iki ülkeye bu saldırılardan duyulan rahatsızlık bildirildi. Bu eylemlerin en güçlü şekilde kınandığı ve protesto edildiği vurgulandı.

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi-Müsteşarı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ve Lahey Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik eylemlerden dolayı bugün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre; Danimarka Maslahatgüzarı 18 Ağustos 2023 tarihinde de aynı konuda Bakanlık'a çağrıldı. Görüşmelerde, devam eden bu saldırılardan duyulan rahatsızlık bildirildi. Bu eylemlerin en güçlü şekilde kınandığı ve protesto edildiği bir kez daha vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye, Danimarka ve Hollanda Büyükelçiliklerini Kur'an-ı Kerim Yakılması Eylemleri Nedeniyle Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement