TİP İzmir İl Örgütü, İzmirlileri Kadın Mitingi'ne Davet Ediyor - Son Dakika
Politika

TİP İzmir İl Örgütü, İzmirlileri Kadın Mitingi'ne Davet Ediyor

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla İzmirlileri 8 Ekim'de İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan Kadın Mitingi'ne davet etti. Açıklamada, kadınların haklarının çiğnenmeye çalışıldığı, eşitlik mücadelesinin geriye çekilmek istendiği vurgulandı. TİP İzmir İl Örgütü, tüm kadınları, umutlarını, mücadele azimlerini, özgürlük ve eşitlik haykırışlarını birlikte büyütmeye davet etti.

04.10.2023 22:32

KERİM UĞUR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, düzenlediği basın açıklamasıyla, İzmirlileri 8 Ekim'de İstanbul Kadıköy'de gerçekleştirilecek olan "Kadın Mitingi"ne davet etti.

TİP İzmir İl Örgütü üyesi kadınlar, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin önünde buluştu. "Kadınlar ayağa kalkıyor. Umut bizde bitmedi" yazılı pankart açan kadınlar, "Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor", "Şeriata faşizme karanlığa geçit yok", "Susma haykır kadınlar vardır", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Kadın yaşam özgürlük" sloganları attılar.

"SARAY REJİMİ; KADININ OLDUĞU HER ALANDA DİN KİSVESİ ALTINDA AHLAK BEKÇİLİĞİ YAPMAKTADIR"

Kadınlar adına basın açıklamasını TİP İzmir Örgüt üyesi Eymen Keysan okudu. Keysan açıklamada şunları söyledi:

"Binbir emek ve çileyle kazandığımız haklarımız, kadın ve LGBTİ+ düşmanı, gerici ataerkil düzenin ayakları altında çiğnenmeye cüret edilmekte, cinsiyetçi söylemlerle eşitlik mücadelemiz geriye çekilmek istenmektedir. Saray rejimi; eğitimden iş hayatına, kadının olduğu her alanda din kisvesi altında ahlak bekçiliği yapmaktadır. İkiyüzlü din tüccarları tarafından LGBTİ+'ların cinsel yönelimine laf edilmekte, aileyi parçalama yalanıyla hedef gösterilmektedirler. Bir gün karma eğitimden çıkmaktan söz eden düzenin sahipleri, bir başka gün çocuk tacizcilerini, kadın katillerini aklamakta; kadınlar ise en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülmeye devam etmektedir.

"KADINI YOK SAYAN ZİHNİYET KADIN EMEĞİNİ DE YOK SAYMAKTADIR"

Kadını yok sayan aynı zihniyet, kadın emeğini de yok saymaktadır. Evdeki işi hiç bitmeyen; aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıp işten ilk çıkarılan; iş görüşmelerinde utanmazca çocuk yapıp yapmayacağı sorulan; çalışırken tacize, mobbinge uğrayan yine bizleriz. Oysa biz kadınlar, bilimden sanata, spordan felsefeye dünya çapında başarılara imza attık. Laikliğin tüm kazanımlarıyla özgürlük sınırımızı genişlettik, bu nedenle kolay kolay vazgeçmeyiz. Hayatın her alanında tüm zorluklara inatla göğüs geren yaşam kodlarına sahip biz kadınlar, birlikte çok daha güçlüyüz. Buradayız, bitmedi, mücadelemize her zamankinden inatçı, her zamankinden umutlu, her zamankinden dirençli devam ediyoruz. Doğamızı katledenlere, emeğimizi sömürenlere, gerici yobaz zihniyete, erkek şiddetine teslim olmayacağız. Geleceğimizi, yarınlarımızı, özgür, eşitlikçi ülke hayalimizi birbirimizden aldığımız güçle inşa edeceğiz.

8 EKİM'E DAVET

1 Ekim'de Hatay'da başlayan özgürlük yürüyüşünün sesini duyuyoruz. Özgürlüğün sesini kadınlarla büyütüyoruz. Birbirimizden aldığımız güçle buluşuyoruz, karşılarına dikiliyoruz. 8 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy İskele Meydanı'na tüm kız kardeşlerimizi, sesimizi, umudumuzu, mücadele azmimizi, gücümüzü, özgürlük, eşitlik haykırışımızı birlikte büyütmeye davet ediyoruz."

TİP İzmir İl Örgütü, İzmirlileri Kadın Mitingi\'ne Davet Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika TİP İzmir İl Örgütü, İzmirlileri Kadın Mitingi'ne Davet Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement