"Terörle Mücadele Hepimizin Görevi" - Son Dakika
Politika

"Terörle Mücadele Hepimizin Görevi"

"Terörle Mücadele Hepimizin Görevi"

Kılıçdaroğlu: "Terörle mücadele tek başına AK Parti'nin görevi değil"

16.08.2011 12:20  Güncelleme: 12:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katılmak üzere geldiği Nevşehir ilinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın terör örgütüne yönelik söylediği "Şu mübarek ramazan ayında maalesef yavrularımız şehit ediliyor ve terör örgütüne karşı, bizler şu anda bu mübarek ay vesilesiyle sabırla devam ediyoruz. Bıçak kemiğe dayanmıştır" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Söylem kendi içerisinde bir tutarsızlık yaşıyor. 'Ramazan'ı bekleyelim' demek, 'Ramazan'da şehitler gelebilir. Bunu makul karşılayalım' anlamına mı gelecek? Terörle mücadele AK Parti'nin de, CHP'nin de, MHP'nin de, BDP'nin de görevidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Söylem kendi içerisinde bir tutarsızlık yaşıyor. 'Ramazan'ı bekleyelim' demek, 'Ramazan'da şehitler gelebilir. Bunu makul karşılayalım' anlamına mı gelecek? Terörle mücadele AK Parti'nin de, CHP'nin de, MHP'nin de, BDP'nin de görevidir. Terörden insanlar çok çekti, terörü bitirmemiz lazım ama bu silahla olmuyor. 30 yıllık deneyim bunu gösterdi. Bugüne kadar terör bitmediyse, bunun tek sorumlusu vardır. Siyaset kurumu görevini yerine getirip çözüm üretmedi. Geldiğimiz noktada yeniden silaha sarılacağız, yeniden çatışmaya gireceğiz. Barışın dilini kullanmak durumundayız. Herkesi kucaklamak durumundayız. İnsanları ayırmadan, hep beraber teröre karşı ortak bir politika geliştirmek durumundayız. O nedenle ben siyaset kurumunun görev yapmasını, bütün siyasi partilerin de teröre karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini söyledim. Defalarca çağrıda bulundum. Terörle mücadele tek başına AK Parti'nin yapacağı bir olay olmaktan çıkmıştır. Terörle mücadele konusunda bir mutabakat gerekiyor ve bunu sağlamak durumundayız"

"BU DOLMABAHÇE'NİN İLGİNÇ BİR YAPISI VAR. GÖRÜŞMELERDE ALINAN KARARLAR KAMUOYU İLE PAYLAŞILMIYOR"

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin istifasını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Pek çok spekülasyon var ama Sayın Küçükali görevini başarı ile yapan bir başkandı. Kızılay'ı Kızılay yaptı. Dünyaya sesini duyurdu. İstifası beni de üzdü" dedi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Küçükali'nin istifasının perde arkasında Dolmabahçe'de Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin olup olup olmadığı yönündeki soruları karşısında ise, "Dolmabahçe görüşmesinin perde arkasını bilmiyoruz. Bu Dolmabahçe'nin ilginç bir yapısı var biliyorsunuz. Görüşmelerden sonra bazı kararlar alınıyor ama bu kararlar kamuoyu ile paylaşılmıyor. Belli sonuçlar da doğuruyor. Umuyoruz, bu görüşmelerin perde arkası da kamuoyuna açıklanır. Sayın Küçükali bunu açıklama durumunda olmayabilir ama Başbakan'ın yapması gerekir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, istifasının ardından Tekin Küçükali ile görüşmediğini belirtti. CHP lideri, yarın saat 11. 00'de, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e nezaket ziyaretinde bulunacağını da bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Terörle Mücadele Hepimizin Görevi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement