TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, "Atatürk, ülkesi ve milleti için gerçekleştirdiği devrimlerle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur.

10.11.2021 14:53  Güncelleme: 16:18

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, "Atatürk, ülkesi ve milleti için gerçekleştirdiği devrimlerle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Akar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılı dolayısıyla milletvekillerini iki dakikalık saygı duruşuna davet etti. Akar, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Milli Mücadele'nin başkomutanı, Meclisin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.

Milletlerin önemli günleri ve dünyaya damgasını vurmuş şahsiyetleri olduğuna işaret eden Akar, "Milletimizi ve kültürümüzü inancıyla, kendi medeniyetiyle, kendi yaşantısıyla ve geçmişiyle birlikte dünyaya tanıtan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk adalet sisteminde, eğitimde, devlet yapısında, sanat ve kültür alanlarında yaptığı devrimlerle çağdaş ve laik bir devletin temellerini en güçlü bir şekilde atmıştır." diye konuştu.

Atatürk'ün bağımsızlık kahramanı ve kurtarıcı olmanın yanı sıra bir ulusun yeniden var oluşunu sağlayan ve yeni bir devlet kuran kurucu önder olduğuna işaret eden Akar, şöyle devam etti:

"Atatürk, ülkesi ve milleti için gerçekleştirdiği devrimlerle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur. O, ölümüne kadar yaşamının her evresinde hep geleceği düşünerek ileriye bakmış, geçmişe takılıp kalmanın geleceği kurtarmayacağını bilerek gelecekle ilgili planlar yaparak kararlar almıştır. Türk ulusunun kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olan, zaferle taçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı, laik Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement