TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Erzincan'da bazı evlerin duvarlarına yazı yazıldığı iddialarını değerlendirirken, "Bu olaylar, küresel senaryonun bir yansımasıdır."

03.04.2012 15:45

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Erzincan'da bazı evlerin duvarlarına yazı yazıldığı iddialarını değerlendirirken, "Bu olaylar, küresel senaryonun bir yansımasıdır. Hemen güneyimizde Şii eksenli bir çatışmanın tanzim edildiği süreçten geçiliyor. Aynı çatışmanın ülkemize taşınmak istenmesi gibi bir endişemiz var" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, bugün demir çelik fabrikalarının kuruluş yıldönümü olduğunu anımsattı. Kahveci, "Bu fabrikaların kurulmasıyla ilin de kuruluş süreci başladı. Bu demir çelik fabrikaları aynı zamanda ülkede birçok yerde ağır sanayinin kurulmasına öncülük etti" diye konuştu.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise gündemdışı konuşmasında, Erzincan'da bir köyde evlerin ve okulların duvarlarında bulunan yazıları yetkililerin ciddiye almasını istedi. Bu yazıların faillerinin bulunup ortaya çıkarılması talebinde bulunan Işık, "Toplumu bölmeyelim, kutuplaştırmayalım" dedi.

Işık'ın konuşmasının ardından aynı konu üzerinde söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Milletimiz arasında şimdi de mezhep temelli ayrışmanın fitne ateşi yakılmak isteniyor" ifadesini kullandı.

"Bu fitne ateşinde partimizin amblemi kullanılmaya çalışılıyor" diyen Şandır, şöyle devam etti:

" Adıyaman'da da benzer bir tahrik yaşanmıştır. Buralara üç hilal konularak, partimizin etrafında bir çatışmayı tanzim etmeye çalışıyorlar. Bu çok sıradan bir olay değil. Bunlar maksatlı, programlı, sonuca ulaşmayı hedefleyen hadiselerdir. Bu olaylar, küresel senaryonun bir yansımasıdır. Hemen güneyimizde Şii eksenli bir çatışmanın tanzim edildiği süreçten geçiliyor. Aynı çatışmanın ülkemize taşınmak istendiği gibi bir endişemiz var. Hükümeti derhal failleri yakalamaya ve yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz. Yoksa olacaklardan hükümet sorumlu olur."

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de "İstanbul'un sorunları" konulu bir gündemdışı konuşma yaptı.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement