TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Tıp kökenli milletvekilleri, 14 Mart Tıp Bayramı'nı TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

14.03.2012 14:05

Tıp kökenli milletvekilleri, 14 Mart Tıp Bayramı'nı TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. Mumcu, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline söz verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, "14 Mart Tıp Bayramı" konusunda yaptığı gündemdışı konuşmasında, Türkiye'de doktor sayısının dünya ortalamasının altında olduğunu belirtti. Hasta memnuniyetinin yükseldiğini ifade eden Yetiş, hasta yakınları ile sağlık personeli arasında zaman zaman istenmeyen tartışmalar olduğunu, buna karşı Sağlık Bakanlığının çeşitli önlemler aldığını kaydetti.

Kendisinin çocuk doktoru olduğunu hatırlatan Yetiş, "Uzun süredir yatan bir çocuğun tüm çabalara rağmen ellerinizin altında kaybolduğunu görmek, bunu yakınlarına söylemek, sonra odaya gidip ağlamak nasıl bir duygudur biliyorum. Bunca emek, yük hiçbir puan cetveline sığmaz. Hekimlerin sesine kulak verilmeli" dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da aynı konudaki gündemdışı konuşmasında, son yıllarda sağlık sistemindeki değişikliklerin hekimlerde rahatsızlıklara ve sorunlara yol açtığını savundu.

Doğru, "Sağlıkta dönüşüm adı altında bir gecede çıkarılan yasalar, hekim ve sağlık çalışanlarının geleceğe umutla bakmasını zorlaştırmaktadır. AKP 10 yıldır iktidarda, ülkemizde hekim de hizmet alan da şikayetçidir. Hekimler performans baskısı altında çalışmak istemiyor. Özlük haklarının korunmasını için yeni düzenleme ve mesleki bağımsızlık istiyor. Hekimlerin emeklilik sonrasıyla ilgili hiçbir düzenleme yok" diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ise tüm sağlık çalışanlarının bayramı buruk kutladığını, hekimlerin vatandaş gözünde itibarsızlaştırıldığını ileri sürdü. Seçimlerden önce söz verilmesine rağmen hastaların hekim seçemediğini anlatan Güven, "Hekimler, baktığı hastaya göre ücret alıyor. Hekimler tam gün çalışmayı istiyor ama performans ile aylıklarını hastadan çıkarmak istemiyor" dedi

Türkiye'de, hekim ve sağlık çalışanları işsizken ithal hekim ve hemşire çalıştırılmasının yanlış olduğunu savunan Güven, bir hak olan sağlığın ücretsiz olması gerektiğini ifade etti.

Yerinden söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bazı milletvekilleri de 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, birleşim açılmadan önce Genel Kurula gelerek, tıp kökenli milletvekillerinin bayramını kutlayarak kendilerine gül verdi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement